Banca Comercială Română finanțează proiectul de instalare a soluției de telemedicină la Târgu Mureș

Banca Comercială Română finanțează proiectul de instalare a soluției de telemedicină la Târgu Mureș

Banca Comercială Română susține proiectul de instalare a soluției de telemedicină la Târgu Mureș, prin care secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureș a fost conectată la Rețeaua Națională de Telemedicină. Proiectul este implementat de Asociația Cristi Vasiliu (ACV) din Târgu Mureș, cu finanțare BCR.

În secția de Terapie Intensivă Neonatală a SCJU Târgu Mureș ajung nou-născuți grav bolnavi din toată țara. Secția îngrijește cazuri foarte complexe, inclusiv nou-născuții cu malformații cardiace, care sunt operați la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș. 

„Am știut de prima dată, de când am auzit de Rețeaua Națională de Telemedicină, că acest proiect va face bine sistemului de sănătate și, în special, medicinei de urgență și terapiei intensive neonatale. Iar acum, ne bucurăm să fim alături de medicii din Târgu Mureș, pentru că știm de câtă nevoie este de noi toți în comunitate. De aceea, încercăm să răspundem de fiecare dată când suntem solicitați și suntem cu gândul la toți copiii care au o șansă în plus la vindecare”, a declarat Nicoleta Deliu – Pașol, Head of Communication BCR.

ADVERTISING

Odată cu conectarea la Rețeaua Națională de Telemedicină, neonatologii de la Târgu Mureș se pot conecta în timp real cu colegii lor din alte 9 secții similare. În timp ce discută prin videoconferință, medicii văd atât imagini cu pacientul, cât şi datele afișate de aparatele la care acesta este conectat şi pot efectua investigații de la distanță în timp real, sistemul permiţând conectarea ecografului sau aparatului de radiologie. Pe lângă accesul facil la o a doua opinie medicală, schimbul rapid și precis de informații între secții ajută la scurtarea timpilor de decizie privind transferul pacienților între secții din orașe diferite. Astfel pot fi evitate supraaglomerarea secțiilor și expunerea nou-născuților la transferuri inutile. 

“Finalizarea acestui proiect este o bucurie pentru noi, dar adevăratul lui succes abia acum începe să vină! Cu fiecare copil care va primi, cu ajutorul telemedicinei, o șansă în plus să se facă bine și să crească mare. Mulțumim medicilor alături de care am conceput acest proiect și sponsorului BCR!”, a declarat Delia Vasiliu, președinta Asociației Cristi Vasiliu(ACV).

ADVERTISING

“Am convingerea că acest sistem modern de telemedicină va îmbunătăţi considerabil accesul la tratament al micuţilor pacienţi, contribuind la îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor, în special în zonele unde nu există suficienți specialiști sau unde accesul la serviciile medicale se face cu dificultate. Cu ajutorul acestei tehnologii, medicii pot consulta, trata şi monitoriza pacienţi aflaţi la distanţă, fără a fi compromise standardele asistenței medicale. Mulţumesc încă o data Asociaţiei “Cristi Vasiliu” pentru implicare şi finanţatorului BCR pentru că au înţeles importanţa unui astfel de proiect pentru societate şi pentru micuţii pacienţi, în special”, a menționat Mariana Cernat, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Rețeaua Națională de Telemedicină pentru Terapie Intensivă Neonatală este formată acum din 10 secții: Marie Curie București, Constanța, Iași, Brașov, Cluj, Timișoara, Craiova, Pitești, SCJ Mureș și SCJU Târgu Mureș.

ADVERTISING


Proiectul de instalare soluției de telemedicină în Secția de Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a cuprins atât aparatura și software-ul specializat, conectarea cloud și accesul la internet, cât și pregătirea echipei medicale pentru folosirea sistemului. Proiectul a fost inițiat și implementat de Asociația Cristi Vasiliu (ACV) din Târgu Mureș și finanțat integral de BCR.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 18 centre de afaceri și 16 birouri mobile dedicate companiilor și 321 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de cea mai mare rețea națională de ATM-uri și mașini multifuncționale – aproape 1.800 de echipamente, aproximativ 11.300 POS-uri și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce. 

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 44.500 de angajați deservesc 16,1 milioane de clienți în cadrul a 2.091 de filiale din 7 țări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia). La sfârșitul lui 2021, Erste Group deținea active totale în valoare de 307 miliarde EUR, înregistra un profit net de 1,92 miliarde EUR, precum și un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 14,5%.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇