Arafat explică de ce nu e acceptat testul de anticorpi și îi avertizează pe cei care iau certificate false

Arafat explică de ce nu e acceptat testul de anticorpi și îi avertizează pe cei care iau certificate false

Testul de anticorpi în certificatul verde reprezintă un risc pe care țările Uniunii Europene nu și l-au asumat și nici România nu poate face altfel, au explicat Raed Arafat și dr. Adriana Pistol, iar principalul motiv este că nu se știe de la ce nivel de anticorpi ești protejat de o formă gravă a bolii.

Întrebat de jurnaliști de ce testul de anticorpi nu intră în certificatul verde, Șeful DSU, a explicat că, atunci când s-a ajuns la aceste soluții, s-a ajuns la nivelul întregii Uniuni Europene la un numitor comun și că România nu poate opera modificări în certificat, deoarece ele nu pot fi recunoscute la nivel internațional.

ADVERTISING

”Dacă vrei să faci o modificare trebuie să o faci în acord cu ei”, a spus el.

Conferință de presă CNCCI

Conferință de presă, privind evoluția pandemiei provocată de virusul SARS-CoV-2, susținută de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed ARAFAT, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, dr. Andrei BACIU, directorul CNSCBT, conf. dr. Adriana PISTOL și secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin ION.

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro pe Vineri, 29 octombrie 2021

Despre subiect a vorbit și Adriana Pistol, de la INSP:

”Din nefericire imunitatea dobândită prin trecere prin boala e greu de definit”, spune ea.

”Dacă la persoanele vaccinate există studiile care au fost făcute de producători și știm ca apar anticorpi dupa atâta timp, un anumit număr, la un anumit procent de persoane… la trecerea prin boală există persoane reinfectate, nu se cunoaște care este cantitatea de anticorpi care poate să ne ofere încredere că protecția există.

ADVERTISING

Aceste discuții au avut loc între toți experții UE. Testul de anticorpi a facut parte din primele discuții la nivel european. Dat fiind că nu există răspunsuri la aceste întrebări, UE a hotărât să excludă această categorie din regulament.

Din nefericire această boală funcționează din punct de vedere imunlolgic diferit față de alte boli cunoscute. De aici vine și definiția vindecatului care trebuie să fie confirmat într-un fel anume. Testele rapide sunt luate în considere, dar toate aceste persoane sunt și retestate (…)”, a afirmat Pistol.

Adriana Pistol a reamintit că acum s-a ajuns la o perioadă de 180 de zile de la trecerea prin boală, acceptată în certificat, de la o variantă inițială de 90 de zile.

ADVERTISING

”Toată lumea să înțeleagă: în mod sigur toți experții mondiali nu au luat aceste decizii din dorința de a exclude de la anumite activități foștii bolnavi, foștii bolnavi nevaccinați”, a spus ea.

Ce riscuri implică un certificat fals de vaccinare

Șeful DSU, Raed Arafat, a vorbit și despre riscurile pe care și le asumă cei care emit, dar și cei care primesc certificate false, după ce în presă au apărut numeroase știri despre centre de vaccinare care au eliberat certificate false.

”Un dosar nu va avea un singur capăt al celui care l-a eliberat, ci și al celui care a vrut să obțină acel certificat. Și persoana respectivă e responsabilă, pentru că asta înseamnă că merge în cunoștință de cauză, nefiind vaccinat, și pune în risc alte persoane din jurul ei. Plus că persoana respectivă nu respectă regulile, se îmbolnăvește, ajunge în ATI (...)

Așteptăm să vedem care sunt concluziile anchetei. Eu cred că dacă se vor lua măsurile care trebuie, dacă va vedea lumea ce înseamnă să emiți un astfel de certificat, cred că va fi mai importantă libertatea lor, decât să se trezească că ajung la instanțe și după care chiar la închisoare pentru că au eliberat astfel de certificate.

Este o infracțiune foarte serioasă. Cine vrea să o comită, fie la capătul la care vrea să achiziționeze astfel de certificat, fie la capătul celui care emite astfel de certificat, amândoi în măsură egală sunt responsabili”, a spus Arafat.

Foarte probabil, printre decedații vaccinați sunt și cei cu certificate false

Întrebat de jurnaliști despre cei 40 de decedați raportați în ultimele 24 de ore, dacă crede că sunt dintre cei care au certificate de vaccinare false, Raed Aradat spune că este ”foarte probabil”.

”E o întrebare pe care toți ne-o punem, dacă nu e vreunul-doi care totuși nu sunt vaccinați”, a spus acesta, amintind de cazul tânărului de la Sibiu care a recunoscut medicilor înainte să moară, că avea certificat fals de vaccinare.

”În momentul în care ești deja bolnav, ai deja anticorpi, e foarte greu să știi dacă e vaccinat sau nu. E foarte greu de spus. Dar, teoretic și practic, e foarte probabil din cei ziși vaccinați decedați să fie de fapt doar pe hârtie (vaccinați - n.red)”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇