Apelul medicilor pentru MS: Nu mai internați bolnavii de coronavirus care nu au simptome. E anormal!

Apelul medicilor pentru MS: Nu mai internați bolnavii de coronavirus care nu au simptome. E anormal!

Alianţa Medicilor USMR cere Ministerului Sănătății să oprească internarea asimptomaticilor COVID-19 în spitale.

Doctorii spun că acești pacienți pot fi atent monitorizați la domiciliu, nu internați alaturi de bolnavii care prezintă simptome.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”USMR-Alianța Medicilor solicită Ministerului Sănătății să oprească internarea pacienților asimptomatici COVID-19 în spitale și secții unde sunt internați pacienții cu coronavirus, care prezintă simptome.

Pacienții asimptomatici pot fi urmăriți la domiciliu, nu internați cu cei care au simptome! Aceștia pot fi monitorizați atent la domiciliu. Este anormal să internezi pacienții asimptomatici într-un mediu infectat”, arată Alianţa Medicilor USMR într-o solicitare postată pe Facebook.

”Doar în România asimptomaticii sunt internați alături de cei cu simptome”

Potrivit doctorilor, România este singura țară unde asimptomaticii sunt internați în același loc cu pacienții care prezintă simptome.

Totodată, Alianța Medicilor precizează că un procent important din pacienții asimptomatici este reprezentat de cadre medicale. Iar acestea sunt pregătite să ia toate măsurile de prevenție și control la domiciliu.

În nici o altă țară pacienții asimptomatici nu sunt internați în același loc cu cei care au simptome. Atragem atenția asupra faptului că în România, un procent important din pacienții asimptomatici este reprezentat de cadre medicale, care sunt pregătite să ia toate măsurile de prevenție și control la domiciliu.

Există studii care arată că încărcarea virală la pacienții severi este de 60 de ori mai mare decât la pacienții cu formă ușoară de boală”, subliniază Alianța Medicilor USMR.

Medicii mai avertizează că internarea pacienților asimptomatici în același loc cu cei cu simptome duce la:

*creșterea riscului de agravare a situației medicale a pacienților asimptomatici;
*suprasolicitarea cadrelor medicale;
*consum inutil de material sanitare;
*dezvoltarea anxietății în cazul pacienților asimptomatici și a familiilor acestora.

Astfel, Alianța Medicilor USMR precizează că în urma acestor argumente solicită Ministerului Sănătății să revizuiască, de urgență, procedura și normele în vigoare.

În total, avem în România 22.165 de persoane infectate COVID – 19. La ATI, în acest moment, sunt internați 175 de pacienți.

Potrivit celor mai recente date, aproape 3.000 de cadre medicale s-au infectat cu noul coronavirus.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.817 au fost declarate vindecate și externate.

De asemenea, 1.427 persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!