9 contacți ai unui caz infectat cu noua tulpină COVID sunt bolnavi. Pacientul lucrează la o școală din București

9 contacți ai unui caz infectat cu noua tulpină COVID sunt bolnavi. Pacientul lucrează la o școală din București

Autoritățile anunță că au fost testați contacții unuia dintre pacienții depistați vineri cu noua tulpină de Sars-CoV-2, originară în Marea Britanie.

Astfel au fost depistate alte 9 îmbolnăviri. Nu se știe încă dacă și aceste cazuri sunt cu tulpina britanică, analizele urmând să fie făcute zilele următoare.

Despre pacientul inițial, Ministerul Sănătății anunță că lucrează la o școală din București. Nici el, nici ceilalți testați și confirmați nu au călătorit în străinătate.

ADVERTISING

Ministrul Sănătății: Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare

Ministerul anunță că DSP s-a asigurat că școala a fost închisă, iar în data de 25.01.2021 se va realiza dezinfecție generală, inclusiv nebulizare. Totodată, atât pacienții diagnosticați, cât și contacții lor, au fost plasați în izolare sau carantină.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudență. Numărul cazurilor este în creștere în foarte multe țări europene și riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră.

Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană", a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇