USR PLUS anunță ca BEM a admis sesizarea în care Firea e acuzată că și-a făcut publicitate mascată pe banii Primăriei

USR PLUS anunță ca BEM a admis sesizarea în care Firea e acuzată că și-a făcut publicitate mascată pe banii Primăriei

Alianța USR PLUS anunță, vineri, că Biroul Electoral al Circumscripției Electorale a Municipiului București (BEM) a admis plângerea împotriva Gabrielei Firea pentru încălcarea regulilor privind campania electorală.

Astfel, BEM a admis plângerea depusă de Alianța USR PLUS, prin cei doi copreședinți USR PLUS București, Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu, împotriva Gabrielei Firea, Primăriei Generale a Capitalei și împotriva PSD pentru încălcarea regulilor de desfășurare a campaniei electorale.

ADVERTISING

Reprezentanții alianței spun ca prin. această decizie, BEM admite faptul că Gabriela Firea și-a făcut publicitate, în plină campanie electorală, prin utilizarea unor mijloace de promovare mascată și indirectă în mass-media audiovizuală.

“Alianța USR PLUS a dovedit faptul că Gabriela Firea și-a făcut publicitate mascată, în plină campanie electorală, pe banii Primăriei Generale a Capitalei, în afara bugetului de campanie, adică pe banii bucureștenilor, iar decizia BEM vine să confirme acest lucru.

ADVERTISING

Prin admiterea plângerii depuse de Alianța USR PLUS, BEM dă câștig de cauză USR PLUS și confirmă desfășurarea unei campanii electorale ilegale, prin intermediul autorității publice, cu încălcarea tuturor obligațiilor de neutralitate și echidistanță care le revin acestora.

Prin urmare, spoturile publicitare targetate în perioada campaniei electorale, din bugetul public, au fost declarate ilegale", transmite Alianța USR PLUS.

ADVERTISING

Decizia de vineri, menită să îi încurajeze pe bucureșteni să iasă la vot

Reprezentanții alianței spun că, în ciuda faptului ca "acest lucru se întâmplă cu o zi înainte de finalizarea campaniei electorale pentru alegerile locale de duminică, ei au încredere că această decizie va reprezenta o dovadă în plus pentru cei nehotărâți că trebuie să iasă în număr cât mai mare la vot dacă își doresc o altfel de administrație și o altfel de politică.

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇