Un subprefect dat afară de Dăncilă revine în funcţie, după ce a câştigat procesul cu Guvernul

Un subprefect dat afară de Dăncilă revine în funcţie, după ce a câştigat procesul cu Guvernul

Fostul subprefect de Cluj Zoltan Gyorke a câştigat procesul cu Guvernul şi de săptămâna viitoare va reveni în funcţie, printr-o decizie a instanţei de judecată.

„Am câştigat procesul împotriva Guvernului României şi a Ministerului Afacerilor Interne. Începând de săptămâna viitoare voi exercita, din nou, funcţia de subprefect al judeţului Cluj.

Prin HG 54/8.02.2019 s-a dispus aplicarea mobilităţii din funcţia publică de subprefect în cea de inspector guvernamental.

În 11.02.2020 instanţa de judecată a admis cererea mea privind anularea hotărârii de guvern, din următoarele considerente:

ADVERTISING

1. au fost încălcate procedurile referitoare la adoptarea proiectelor de acte normative

2. hotărârea de guvern nu a fost motivată în fapt şi în drept

3. aplicarea mobilităţii nu a fost dispusă în scopul şi limitele expres prevăzute de lege.

Azi, 16.07.2020 sentinţa a rămas definitivă prin respingerea recursului formulat de Guvernul României şi Ministerul Afacerilor Interne", scrie pe Facebook Zoltan Gyorke.

Zoltan Gyorke a fost subprefect între anii 2008 şi 2009, iar apoi, din nou, din 2015 până în 2019.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De ce l-a dat afară Dăncilă pe subprefect

În martie 2019, judeţul Cluj se afla în situaţia de a funcţiona cu doi subprefecţi, în urma unei decizii a Tribunalului Cluj.

În şedinţa de guvern din data de 8 februarie 2019 a fost adoptată o hotărâre "privind aplicarea mobilităţii pentru domnul Gyorke Zoltan din funcţia publică de subprefect al judeţului Cluj în funcţia publică de inspector guvernamental".

Zoltan Gyorke a atacat această hotărâre în instanţă, iar judecătorii Tribunalului Cluj au decis suspendarea actului normativ.

ADVERTISING

Citește și:

Directorul unui Oficiu de Cadastru, condamnat pentru abuz în serviciu, își păstrează funcția: Nu merge la închisoare, deci se poate prezenta la locul de muncă

Prefectul de Gorj, pus de Dăncilă, a demisionat și acuză presiuni. Povestea lui Cristinel Rujan


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇