Prefectul de Gorj, pus de Dăncilă, a demisionat și acuză presiuni. Povestea lui Cristinel Rujan

Prefectul de Gorj, pus de Dăncilă, a demisionat și acuză presiuni. Povestea lui Cristinel Rujan

Cristinel Rujan, prefectul județului Gorj, și-a anunțat demisia, marți, în direct la radio, invocând presiuni politice.

Prefectul a spus la Radio Impact că în ultima perioadă a avut multe controale ale Corpului de Control al premierului.

„Eu, în toată această perioadă, am încercat să fiu deschis către cetățenii județul Gorj, cu mare responsabilitate, nu am concesii de niciun fel și nu voi face.

Dar venirile Corpului de Control, aceste descinderi, cu anume iz de presiune, mi se par de netolerat și am luat decizia de a-mi pune demisia din funcția de prefect. Am înaintat deja demisia domnului Ludovic Orban”, a spus Rujan, la Radio Impact, preluat igj.ro.

ADVERTISING

Cristinel Rujan a fost numit prefect în august 2019, în perioada Guvernului Dăncilă (PSD).

Potrivit CV-ului său, din conferențiar la universitatea locală din Târgu Jiu, Rujan a ajuns secretar general adjunct la Ministerul Educației, apoi inspector guvernamental, în Secretariatul General al Guvernului, secretar general la ANAF și Ministerul Tineretului și Sportului.

Presa locală scrie că Cristinel Rujan a fost suspendat din funcția de secretar general adjunct al Ministerului Tineretului și Sportului, după ce, la finalul anului 2017, s-a ocupat de organizarea unui concurs, pentru ocuparea postului de consilier clasa I, grad profesional superior. Postul vacant a fost ocupat Adina Rujan, soția sa.

ADVERTISING

Când informația a apărut în presă, concursul a fost anulat, iar Cristinel Rujan a fost suspendat. Însă a revenit în funcție, după o perioadă la ANAF.

Citiți și: Prefectul Clujului, soţia şi bebelușul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19

Un fost prefect al Constanței a fost trimis în judecată: A refuzat să predea proprietarului real un teren de peste 6 milioane de euro, pe malul lacului Siutghiol

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇