Ultimatum pentru rocadă: Săptămâna viitoare se face! Ciucă demisionează, indiferent de greva profesorilor

Ultimatum pentru rocadă: Săptămâna viitoare se face! Ciucă demisionează, indiferent de greva profesorilor

Gata cu amânările pe rocada PNL-PSD. Premierul Nicolae Ciucă este aşteptat să îşi dea demisia săptămâna viitoare (se pare chiar luni), indiferent de greva profesorilor, declară surse politice citate de agenţiile de ştiri.

Procedura pentru învestire a noului guvern va începe în momentul în care demisia lui Ciucă va ajunge la Cotroceni. Liderii coaliţiei se grăbesc pentru că sesiunea Parlamentului se termină pe 30 iunie și noul guvern nu poate fi instalat fără vot în Parlament.

Surse politice citate de Mediafax spun că acum premierul este decis să demisioneze, indiferent de rezultatele negocierilor cu sindicatele din Educaţie, care sunt încă în desfăşurare.

ADVERTISING

Pe de altă parte, News.ro a aflat tot pe surse că rocada sigur se face în cursul săptămânii viitoare, partidele din coaliţie sperând ca cel târziu joi să fie instalat noul Executiv condus de preşedintele PSD Marcel Ciolacu.

Astfel se reiau discuţiile privind noua structură a Guvernului, care ar urma să conţină 18 ministere, dar şi dacă UDMR va face parte din viitorul Executiv, în condiţiile în care PNL îşi doreşte preluarea portofoliilor de la Mediu şi Dezvoltare.

Se pare că ieri au avut loc consultări pe această temă şi cu preşedintele Klaus Iohannis, care și-ar fi exprimat dorința ca UDMR să rămână la guvernare, la fel și Marcel Ciolacu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Liderii UDMR se reunesc, vineri, într-o şedinţă a conducerii, pentru a analiza variantele pe care le au la dispoziţie. 

G4Media scrie că ziua decisivă va fi duminică, 11 iunie, atunci când liderii partidelor din coaliția de guvernare urmează să decidă împărțirea funcțiilor și calendarul rocadei.

Negocierile dintre cele două partide fie vor merge pe respectarea protocolului, fie se va negocia fiecare minister în parte, fără să se mai ţină cont de înţelegerea iniţială. 

Amintim că momentul rotaţiei premierilor a fost amânat deja de mai multe ori din cauza grevei profesorilor, care nu s-a încheiat.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇