Ucraina privește circumspect retragerea trupelor ruse

Ucraina privește circumspect retragerea trupelor ruse

Retragerea forţelor militare ruse de la graniţa cu Ucraina ar putea atenua tensiunile, dar nu e o suficient, avertizează ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba.

Acesta spune că un pas singular nu va opri escaladarea conflictului din regiunea estică Donbass, transmite Reuters.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Kuleba a mai cerut partenerilor occidentali ai Ucrainei să monitorizeze în continuare situaţia, îndeaproape, şi să ia măsuri concrete pentru a descuraja Rusia.

Rusia a anunţat, joi, că a ordonat trupelor sale să revină la bază din regiunea aflată în apropierea graniţei cu Ucraina, după deplasarea în regiune a zeci de mii de soldaţi, spre îngrijorarea Occidentului.

Context

Tensiunile dintre Rusia și Ucraina sunt mari în ultima vreme, după ce Moscova a adus trupe la graniţa ucraineană şi în peninsula Crimeea anexată.

Însă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a exclus posibilitatea unui război cu Ucraina.

Atât SUA, cât şi NATO sunt în alertă, după escaladarea tensiunilor între cele două.

Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relaţii Internaţionale al Academiei Române (ISPRI), a declarat însă pentru SpotMedia.ro că nu va exista niciun război, pentru că ”nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră, care interesează pe foarte puțină lume”.

Citește și un interviu acordat SpotMedia.ro de Ileana Racheru, expert în spațiul ex-sovietic și doctor în științe politice la Universitatea din București.

În ce fel sunt legate întemnițarea lui Navalnîi și situația de la granița cu Ucraina? Ce se întâmplă acolo? Ce vrea Putin să transmită și cui?

Dacă sunteți interesați de acest subiect:

Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!