Papa Francisc se arată îngrijorat de intensificarea activităţilor militare în Ucraina

Papa Francisc se arată îngrijorat de intensificarea activităţilor militare în Ucraina

Papa Francisc şi-a exprimat duminică îngrijorarea în legătură cu „intensificarea activităţilor militare” în Ucraina.

Rusia este acuzată că a trimis zeci de mii de soldaţi în apropiere de frontiera sa cu Ucraina şi în Crimeea, peninsulă anexată de Moscova în 2014. Confruntările, care aproape se opriseră de la un armistiţiu convenit în vara lui 2020, au fost reluate recent.

"Urmăresc cu o îngrijorare profundă evenimentele care se desfăşoară în câteva regiuni din estul Ucrainei, unde în ultimele luni s-au înmulţit încălcările armistiţiului", a declarat Papa Francisc în tradiţionala sa rugăciune duminicală publică din Piaţa San Pietro.

ADVERTISING

"Sper cu tărie că putem evita o amplificare a tensiunii şi că pot fi făcute în schimb gesturi pentru promovarea încrederii reciproce şi pentru favorizarea reconcilierii şi a păcii, atât de necesare şi dezirabile", a afirmat el.

"Trebuie să ne gândim de asemenea la situaţia umanitară care afectează populaţia, faţă de care îmi exprim solidaritatea", a adăugat Suveranul Pontif.

Vineri, preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel şi-au exprimat sprijinul pentru preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi au făcut apel la Rusia să îşi retragă trupele de la frontieră pentru a se ajunge rapid la o detensionare a situaţiei.

ADVERTISING

Citește pe acest subiect și un EXCLUSIV obținut de SpotMedia.ro - Ben Hodges, fost comandant al Armatei SUA din Europa, despre criza din Ucraina: “Trebuie să punem Marea Neagră în mijlocul hărții”

Iată şi o analiză semnată de Emilian Isailă despre tensiunile pe axa Washington-Moscova:

Biden îl sancționează pe Putin pentru spionaj cibernetic și intervenție în alegeri. Ce înseamnă pentru Rusia și ce se schimbă în relația cu SUA

Citește mai multe detalii despre tensiunile Rusia-Ucraina:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇