Rusia începe să își retragă trupele de la granița cu Ucraina

Rusia începe să își retragă trupele de la granița cu Ucraina

Rusia va începe să-și retragă forțele militare de la granița ucraineană începând de vineri, a anunțat joi ministrul Apărării, Serghei Șoigu.

Anunțul vine după ce tensiunile Rusia-Ucraina au cam dat bătăi de cap pe plan mondial.

Șoigu a ordonat statului major al forțelor armate, șefilor militari și trupelor aeriene să înceapă întoarcerea la bazele lor permanente, începând chiar de mâine - 23 aprilie.

”Cred că obiectivele inspecției rapide au fost atinse pe deplin. Trupele şi-au demonstrat capacitatea de a asigura o apărare credibilă pentru ţară. În acest sens, am decis să finalizez analizele districtelor militare sudic și vestic”, a spus oficialul urs, citat de The Moscow Times.

ADVERTISING

De altfel, el chiar azi s-a deplasat în Crimeea pentru a supraveghea personal exercițiile militare din zonă și din Marea Neagră.

Context

Tensiunile dintre Rusia și Ucraina sunt mari în ultima vreme, după ce Moscova a adus trupe la graniţa ucraineană şi în peninsula Crimeea anexată.

Însă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a exclus posibilitatea unui război cu Ucraina.

Atât SUA, cât şi NATO sunt în alertă, după escaladarea tensiunilor între cele două.

Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relaţii Internaţionale al Academiei Române (ISPRI), a declarat însă pentru SpotMedia.ro că nu va exista niciun război, pentru că ”nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră, care interesează pe foarte puțină lume”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și un interviu acordat SpotMedia.ro de Ileana Racheru, expert în spațiul ex-sovietic și doctor în științe politice la Universitatea din București.

În ce fel sunt legate întemnițarea lui Navalnîi și situația de la granița cu Ucraina? Ce se întâmplă acolo? Ce vrea Putin să transmită și cui?

Dacă sunteți interesați de acest subiect, iată ce mai puteți citi pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇