Toată lumea se va putea vaccina la centrele MApN în etapa a 3-a. Continuă contrele între Voiculescu și Gheorghiță

Toată lumea se va putea vaccina la centrele MApN în etapa a 3-a. Continuă contrele între Voiculescu și Gheorghiță

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că centrele special deschise pentru angajaţii MApN vor fi disponibile pentru întreaga populație în etapa a treia.

Medicul spune că acest lucru a fost decis de la începutul campaniei de vaccinare, și nu ieri seara, cum a anunțat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

ADVERTISING

"Aceste centre sunt introduse toate în platformă, ele se regăsesc în platformă, cu o menţiune, că ele nu sunt disponibile pentru programarea la liber.

Aceste centre înfiinţate în reţeaua MApN, s-a luat această decizie tocmai pentru a veni în sprijinul campaniei de vaccinare şi nu pentru a crea un mecanism care să ocolească sau să fie favorizat într-un fel sau altul în ceea ce priveşte vaccinarea împotriva COVID-19.

La nivel naţional vorbim de aproximativ 92 de centre în reţeaua MApN şi aproximativ 39 de centre în reţeaua MAI", a explicat Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, la TVR.  

ADVERTISING

Gheorghiţă a menţionat că în aceste centre nu s-au alocat mai mult de 18 doze pe zi şi în au fost vaccinate aproximativ 33.000 de persoane în centrele care ţin de MApN şi până în 28.000 de persoane în centrele MAI.  

"Toată procedura de alocare a dozelor către aceste centre se supune aceloraşi reguli care sunt valabile pentru toate centrele din fiecare judeţ”, a adăugat Gheorghiţă.  

ADVERTISING

El a precizat că, din 15 ianuarie numărul dozelor distribuite în total în aceste centre a fost de 1.000 de doze zilnic.  

"Pentru etapa a treia aceste centre, cel puţin cele din reţeaua MApN, vor fi disponibile şi pentru programarea populaţiei civile, iar acest lucru a fost asumat încă de la debutul campaniei de vaccinare”, a adăugat Gheorghiţă.   

În ceea ce priveşte cele aproximativ 7.000 de persoane care s-au vaccinat în aceste centre fără a face parte din etapa de vaccinare în care se află campania, el a explicat că în unele centre s-a observat un număr considerabil de persoane din etapa a treia care au fost deja imunizate, în timp ce în altele au fost vaccinare una-două persoane din această categorie.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, afirmă că toate centrele de vaccinare ale MAPN vor fi deschise publicului.

"Toate centrele de vaccinare ale MAPN vor fi deschise publicului. Felicitări domnului ministru Ciucă pentru o decizie înţeleaptă!", a scris Vlad Voiculescu pe Facebook, joi seară.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇