Vlad Voiculescu: Toate centrele de vaccinare ale MApN vor fi deschise publicului. Felicitări domnului ministru Ciucă!

Vlad Voiculescu: Toate centrele de vaccinare ale MApN vor fi deschise publicului. Felicitări domnului ministru Ciucă!

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat, joi, că Ministerul Apărării Naţionale (MApN) îşi va deschide pentru public toate centrele de vaccinare.

„Toate centrele de vaccinare ale MAPN vor fi deschise publicului. Felicitări domnului ministru Ciucă pentru o decizie înţeleaptă!”, a scris Voiculescu pe Facebook.

Toate centrele de vaccinare ale MAPN vor fi deschise publicului. Felicitări domnului ministru Ciucă pentru o decizie înțeleaptă!

Posted by Vlad Voiculescu on Thursday, March 11, 2021

Aproximativ 33.000 de cadre militare, personal al Ministerului Apărării Naţionale, veterani şi membri ai familiilor acestora ce au peste 65 de ani sau comorbidităţi (incluşi în categoria a II-a a procesului de imunizare) au fost vaccinaţi anti-COVID, a informat miercuri MApN.

„Până în prezent, au fost vaccinate aproximativ 19.000 cadre militare şi personal civil în activitate în cadrul ministerului. Diferenţa până la 33.000 de persoane, câte au fost imunizate în total, până în prezent, în centrele MApN este reprezentată de veterani de război, pensionari militari şi membri de familie eligibili (peste 65 de ani sau cu comorbidităţi)”, se menţiona în informarea MApN.

ADVERTISING

Peste 30% din fluxurile de vaccinare din București sunt militarizate

Ministrul Vlad Voiculescu a declarat, miercuri, că în centrele proprii ale Ministerului Apărării Naţionale, membrii familiilor personalului pot fi vaccinaţi doar dacă îndeplinesc criteriile de eligibilitate stabilite prin strategie.

Într-o postare pe Facebook, ministrul Sănătăţii nuanţează informaţiile apărute în presă, conform cărora "...rudele militarilor şi angajaţilor din sistem s-au vaccinat separat pentru că Guvernul a dat o hotărâre în ianuarie, semnată de premier şi de ministrul Voiculescu".

Totodată, Voiculescu citează textul Hotărârii de Guvern nr. 12 din 20 ianuarie, conform căreia: "Ministerul Apărării Naţionale asigură prin centrele de vaccinare proprii, potrivit criteriilor de eligibilitate stabilite prin strategie, vaccinarea personalului propriu şi a membrilor familiilor acestora".

"'Potrivit criteriilor de eligibilitate stabilite prin Strategie'. Cu alte cuvinte: nimeni nu ar fi trebuit să fie vaccinat în afara etapei definite de HG. Cum etapa a III-a nu a început încă, niciun membru al familiei vreunui membru a ceea ce se numeşte personal esenţial nu ar fi trebuit să fie vaccinat, altfel decât dacă este peste 65 ani, cu boli cronice sau... tot esenţial. Deci nu, nici Voiculescu, nici Cîţu nu au semnat vreodată pentru prioritizarea la vaccinare a vreunei familii al vreunui angajat al statului", a precizat el.

Voiculescu a menţionat că aceeaşi HG prevedea ca 75% dintre cei vaccinaţi să fie persoane vulnerabile.

"Tot în acel HG am insistat şi premierul a acceptat ca 75% dintre cei vaccinaţi să fie persoane vulnerabile (peste 65 de ani şi persoane cu comorbidităţi), iar restul - toţi restul - să nu fie peste 25%", mai afirma ministrul Sănătăţii în postare.

ADVERTISING

Numărul mare de centre de vaccinare pentru "esențialii" din instituțiile de forță e o consecință a unui alt privilegiu: MAI și MApN au sisteme medicale exclusive, la nivel național - Interviu

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că sunt active 22 de centre de vaccinarea din reţeaua MApN şi 30 de centre în reţeaua Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇