Vlad Voiculescu: Nimeni nu ar fi trebuit să fie vaccinat în afara etapei

Vlad Voiculescu: Nimeni nu ar fi trebuit să fie vaccinat în afara etapei

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a reiterat miercuri seară care sunt regulile de eligibilitate pentru vaccinare, în contextul scandalului generat de anchetele de presă care s-au desfășurat după ce ministerul a dat acces la toate informațiile cu privire la campania de testare și vaccinare.

Cum etapa a III-a nu a inceput încă, niciun membru al familiei vreunui membru a ceea ce se numește personal esențial nu ar fi trebuit să fie vaccinat, altfel decât dacă este peste 65 ani, cu boli cronice sau… tot esențial”, a spus Vlad Voiculescu pe Facebook.

ADVERTISING

Afirmația vine ca reacție la un alt titlu apărut în presă, prin care era a acuzat că a semnat cu mâna lui ordinul care a dus la această anomalie în campania de vaccinare.

Astfel, ministrul a ținut să lămurească exact care a fost Hotărârea de Guvern nr. 12 din 20 ianuarie 2021 semnată de el și de premierul Florin Cîțu.

Citesc din nou în publicații și postări ale unor oameni altfel atenți la nuanțe un titlu care sună cam așa: "...rudele...

Posted by Vlad Voiculescu on Wednesday, March 10, 2021

"Ministerul Apărării Naționale asigură prin centrele de vaccinare proprii, POTRIVIT CRITERIILOR DE ELIGIBILITATE STABILITE PRIN STRATEGIE, vaccinarea personalului propriu și a membrilor familiilor acestora, precum și a următoarelor categorii (…)"

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Potrivit criteriilor de eligibilitate stabilite prin Strategie". Cu alte cuvinte: nimeni nu ar fi trebuit să fie vaccinat în afara etapei definite de HG.

Cum etapa a III-a nu a inceput încă, niciun membru al familiei vreunui membru a ceea ce se numește personal esențial nu ar fi trebuit să fie vaccinat, altfel decât dacă este peste 65 ani, cu boli cronice sau… tot esențial”, a scris Voiculescu pe Facebook.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇