Ministerul Sănătăţii publică în premieră date referitoare la infecţia cu noul coronavirus, defalcat pe judeţe

Ministerul Sănătăţii publică în premieră date referitoare la infecţia cu noul coronavirus, defalcat pe judeţe

Ministerul Sănătăţii a publicat, joi seară, în premieră, date referitoare la pandemie defalcat pe judeţe.

Astfel, pe https://data.gov.ro/dataset/transparenta-covid, există documente care se vor actualiza zilnic şi care cuprind numărul de teste realizate în fieare judeţ, numărul de teste rapide, rata de pozitivare pe fiecare laborator, numărul de persoane spitalizate, numărul celor externaţi vindecaţi, dar şi numărul celor reinfectaţi.

Potrivit datelor prezentate, în primele trei zile din martie, în judeţul Vrancea s-a făcut cel mai mic număr de teste, respectiv 20 în total. În 1 martie au fost 3 teste, în 2 martie 4 teste şi în 3 martie 13 teste.

ADVERTISING

La polul opus este judeţul Timiş în care s-au făcut, în total în cele trei zile, peste 4.900 de teste.

Potrivit datelor transmis, joi, de către Grupul de Comunicare Strategică, rata de infectare în Vrancea este de 0,84 la mie, în timp ce în Timiş este 5,35 la mie.

Rata de infectare se raportează la ultimele 14 zile, însă autorităţile locale din Timiş au reclamat în repetate rânduri că, făcându-se foarte multe teste, se şi descoperă cazuri, de aceea rata de infectare este mare.

ADVERTISING

În schimb, la puţine teste, numărul de cazuri depistate nu poate fi decât mic.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătăţii, cel mai mare număr de teste se face în Bucureşti. În ultimele 3 zile au fost prelevate peste 7.800 de teste.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇