Tensiuni în USR PLUS legat de votul electronic pentru preşedinte: Echipa Cioloș cere verificarea a 3.000 de adrese de e-mail

Tensiuni în USR PLUS legat de votul electronic pentru preşedinte: Echipa Cioloș cere verificarea a 3.000 de adrese de e-mail

Turul al doilea pentru alegerea președintelui USR PLUS aduce tensiuni între cele două tabere, în plin proces de votare online.

Echipa lui Dacian Cioloș a cerut Comisiei Electorale a partidului verificarea a aproximativ 3.000 de adrese de e-mail, prin sondaj, pentru a se asigura că acestea aparțin în mod real unor membri USR PLUS care votează.

Chiar în timpul primului tur de scrutin, au explicat surse din partid pentru Spotmedia.ro, mai mulți membri USR PLUS au anunțat că nu pot vota, pentru că nu au introdusă o adresă de e-mail în Registrul electoral.

ADVERTISING

Cum nu se puteau opera modificări în timpul votării, decizia a fost de a atribui adrese de e-mail celor care vor să voteze pentru cel de-al doilea tur.

Și cei din echipa Barna spun că, printre susținătorii candidatului lor, sunt membri care nu și-au exercitat dreptul la vot, pentru că adresele lor de e-mail ar fi figurat greșit în Registru, cu o literă lipsă sau alte astfel de erori.

Din acest moment, apele s-au separat: tabăra Cioloș a vrut să fie întrebat fiecare alegător dacă a putut vota, pe când tabăra Barna ar fi propus ca șeful de filială să fie cel care face verificarea. Astfel, spun surse din echipa PLUS, echipa USR ar fi operat deja modificări la unele conturi de email și acum ar trebui verificată concordanța.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cei din echipa Cioloș au propus ca în jur de 3.000 de adrese de email din Registru să fie verificate prin sondaj, de Comisia Electorală asistată de câte un membru al fiecărei echipe, pentru a se asigura că nu există neconcordanțe și nereguli.

Probleme cu sistemul de vot online au fost încă din prima zi a primului tur, când votul a fost întrerupt până a doua zi, pentru că și-ar fi exercitat dreptul de vot și membri suspendați, pentru că nu și-au plătit cotizațiile.

Sâmbătă, membrii USR PLUS au început să voteze pentru cel de-al doilea tur de scrutin, având de ales între Dacian Cioloș, care a primit 46% din voturi, în primul tur, și Dan Barna (43,9%). Votarea se va încheia în 30 septembrie.

ADVERTISING

USR PLUS a implementat un sistem de vot online, prin intermediul unei platforme informatice.

Citește mai multe despre alegerile interne din USR PLUS:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇