Dacian Cioloș: Nu m-am așteptat la acest rezultat. Dacă voi fi ales președintele USR PLUS, îmi depun mandatul în 2023 (Video)

Dacian Cioloș: Nu m-am așteptat la acest rezultat. Dacă voi fi ales președintele USR PLUS, îmi depun mandatul în 2023 (Video)

Clasat pe locul întâi la votul online pentru președinția USR PLUS, cu circa 700 de voturi mai mult decât Dan Barna, Dacian Cioloș spune că nu se aștepta la acest rezultat și le mulțumește tuturor colegilor care au participat la scrutinul intern.

”Vom avea un al doilea tur. Jocul e deschis, din punctul meu de vedere. Orice se poate întâmpla, e un rezultat strâns”, a comentat Dacian Cioloș, joi, în cadrul unei mini-conferințe de presă susținute la sediul partidului, după aflarea rezultatelor turului întâi al alegerilor interne.

ADVERTISING

Dacian Cioloș s-a arătat ”foarte plăcut surprins de mobilizarea masivă” a colegilor, subliniind ca acesta a fost ”primul vot comun după fuziune”.

”Competiția e deschisă. Mult mai important decât această competiție este că demonstrăm un proces democratic în USR-PLUS. Sper ca și pentru turul doi să rămânem în aceeași atmosferă.

Vom avea în continuare dezbateri (...) Important este ca USR-PLUS să iasă întărit, consolidat, astfel încât în următorii ani să putem livra cât mai mult din ceea ce am promis”, a mai declarat, printre altele, Dacian Cioloș.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Răspunzând la întrebările adresate de jurnaliști, câștigătorul turului I al alegerilor interne din USR-PLUS a mărturisit: ”Nu m-am așteptat la acest rezultat”, incluzând aici și numărul mare de votanți online.

”Pentru mine nu mai există membri USR și membri PLUS, suntem colegi. Noi am făcut 4 campanii împreună”, a ținut el să sublinieze.

În context, Dacian Cioloș a afirmat că, dacă va câștiga președintia partidului, ”în 2023 îmi voi depune mandatul”, explicând ca acela va fi un moment foarte bun pentru o evaluare a activității, înainte de alegerile prezidențiale din 2024, astfel încât ”candidatul la președinție să fie validat înainte de alegeri”.

ADVERTISING

Însă, între timp, s-ar putea modifica statutul partidului, subiectul urmând să fie discutat chiar la congresul din octombrie, a precizat el.

Întrebat de jurnaliști despre acuzațiile contracandidatului Irineu Darău, clasat pe locul 3, cu privire la unele nereguli înregistrate la votul online, Dacian Cioloș a afirmat că ele vor fi verificate de comisia electorală a partidului, dar personal nu crede că ”rezultatul acestui vot a fost profund viciat”.

”Avem baze de date de la două partide, le-am pus împreună (...). Vom discuta cu colegii din Biroul Național chiar și acum, până la lansarea turului doi, să vedem ce ameliorări mai putem face, în baza informațiilor pe care le avem”, a mai declarat Dacian Cioloș înainte de a intra la ședința Biroului Național.

Urmărește aici conferința de presă integrală, în format video:

Dacian Cioloș - conferință de presă după ce a câștigat primul tur al alegerilor pentru șefia USR-PLUS

Dacian Cioloș - conferință de presă după ce a câștigat primul tur al alegerilor pentru șefia USR-PLUS Sursa: Privesc.eu

Publicată de Epoch Times Romania pe Joi, 23 septembrie 2021

Citește detalii pe acest subiect și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇