Cîţu comentează victoria lui Cioloş: E clar că e o penalizare pentru cei care au scos de la guvernare USR PLUS. Nu ne vom ruga de ei să revină

Cîţu comentează victoria lui Cioloş: E clar că e o penalizare pentru cei care au scos de la guvernare USR PLUS. Nu ne vom ruga de ei să revină

Premierul Florin Cîţu susţine că rezultatul alegerilor interne pentru şefia USR PLUS, unde candidatul Dacian Cioloş a obţinut scorul cel mai mare, reprezintă o penalizare pentru cei care au scos partidul de la guvernare. Şeful Guvernului a adăugat că nu se va ruga de reprezentanţii acestei formaţiuni să vină la guvernare.

„În ceea ce priveşte alegerile de la USR PLUS, eu nu văd aici o surpriză, este clar că este o penalizare pentru cei care au scos de la guvernare USR PLUS şi s-au alăturat celor de la AUR. Aşa văd eu lucrurile”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat într-o conferinţă de presă susţinută joi la Râmnicu Vâlcea cum comentează rezultatul primului tur al alegerilor pentru şefia USR PLUS.

ADVERTISING

El a reiterat faptul că PNL nu se va ruga de reprezentanţii USR PLUS să revină în coaliţie.

„V-am spus că de luni vor discuta cu mine ca preşedinte al PNL, iar noi nu ne vom ruga de USR PLUS să vină la guvernare”, a conchis Cîţu.

Dacian Cioloş a obţinut cele mai multe voturi în cursa pentru alegerrea preşedintelui USR PLUS, însă va intra în turul al doilea cu Dan Barna, pentru că nu a întrunit 50% +1.

„Astăzi, 23 septembrie, s-a încheiat primul tur al scrutinului intern pentru alegerea preşedintelui  USR PLUS: au votat 32.815 (74.4%) din totalul de 44.114 electori. Rezultatele exprimate sunt următoarele: Dacian Cioloş: 15.111 (46.0%); Dan Barna: 14.404 (43.9%); Irineu Darău: 3.300 (10.1%)”, arată un comunicat de presă al formaţiunii. 

ADVERTISING

Citeşte mai multe despre victoria lui Cioloş:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇