Dacian Cioloş: Nu intenţionez să intru în Guvern, nici ca ministru, nici ca vicepremier

Dacian Cioloş: Nu intenţionez să intru în Guvern, nici ca ministru, nici ca vicepremier

Co-preşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş nu este interesat să devină ministru sau vicepremier, dacă USR PLUS se va întoarce la guvernare.

Declaraţia ar fi fost făcută într-o întâlnire online cu membrii din diaspora, susţin surse politice pentru News.ro.

Dacian Cioloş a insistat că PNL trebuie să vină cu o altă propunere de premier pentru refacerea coaliţiei de guvernare, varianta Florin Cîţu fiind exclusă.

“Nu, nu intenţionez să intru în Guvern, nici ca ministru, nici ca vicepremier. Dacă ajung preşedintele USR PLUS, am spus că demisionez din fruntea grupului Renew, dar nu din Parlamentul European. Voi conduce partidul, dar nu voi face parte din Guvern.

ADVERTISING

Dar mai întâi PNL să ne propună alt premier ca sa putem discuta despre o eventuală intrare la guvernare. Exclus să continuăm cu Cîţu”, a răspuns Dacian Cioloş, întrebat dacă vizează intrarea în Guvern.   

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat, la congresul PNL, că va intra în Guvernul Cîţu dacă Dacian Cioloş va accepta la rândul său o poziţie de ministru şi, astfel, s-ar reface coaliţia de guvernare.

Întrebat sâmbătă la congresul PNL dacă i s-a părut o schimbare în aceste zile a lui Dacian Cioloş în sensul acceptării sale ca premier, Florin Cîţu a spus că va face tot posibilul şi sunt cele mai mari şanse ca pe viitor să fie refăcută coaliţia de guvernare în formula PNL - USRPLUS - UDMR, cu sprijinul minorităţilor în Parlament şi cu el în funcţia de şef a Executivului.

ADVERTISING

„Cele mai mari şanse le are coaliţia de guvernare”, a afirmat Florin Cîţu.

Dacian Cioloş a anunţat duminică pe Facebook că nu a discutat nimic cu Florin Cîţu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor, reiterând că USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condiţiile deja expuse: alt premier şi calendar clar de reforme.

La rândul său, co-preşedintele USR PLUS, Dan Barna, a precizat că nu a existat niciun fel de discuţie cu premierul Florin Cîţu în ultima perioadă şi cătoate informaţiile că ei s-ar fi întâlnit şi i-ar fi fost oferite anumite funcţii reprezentau dezinformări de campanie electorală.

ADVERTISING

Dacian Cioloş se confruntă cu Dan Barna, în turul doi al alegerilor pentru preşedinţia USR PLUS, unde votează electronic toţi membrii de partid. În turul I, Cioloş s-a clasat un pic în faţa lui Barna.

Citește detalii pe acest subiect și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇