Stelian Ion și-a delegat mare parte din atribuțiile de ministru unui nou secretar de stat, fost avocat la Piperea

Stelian Ion și-a delegat mare parte din atribuțiile de ministru unui nou secretar de stat, fost avocat la Piperea

Ministrul Justiției Stelian Ion și-a delegat o parte importantă din atribuții lui Alexandru Dimitriu, numit secretar de stat în urmă cu mai puțin de o săptămână.

Dimitriu va coordona Direcția Avizare Acte Normative, Direcția Contencios, Direcția Resurse Umane, Direcția Economică, Autoritatea Națională pentru Cetățenie, Oficiul Național pentru Registrul Comerțului.

”Acestea sunt atribuțiile delegate prin ordin de ministru. În momentul în care vor fi numiți și alți secretari de stat, atribuțiile vor fi reașezate”, a explicat Dimitriu, pentru Newsweek.ro.

ADVERTISING

Alexandru Dimitriu a fost candidatul PLUS la Primăria Sectorului 5 și a fost în PNL timp de 10 ani. Dimitriu, în vârstă de 38 de ani, este avocat de profesie, lucrând până de curând ca asociat la societatea „Piperea şi Asociaţii”, potrivit CV-ului.

SpotMedia.ro dezvăluise că încă dinainte să aibă o calitate oficială Dimitriu avea acees la documentele ministerului și chiar ținea ședințe.

Într-un interviu exclusiv acordat SpotMedia.ro, ministrul Justiției Stelian Ion a confirmat informațiile. Iată pasajul din interviul realizat de Ioana Ene Dogioiu:

ADVERTISING

Ați ales un secretar de stat (sds), pe dl Dimitriu, care nu este încă numit oficial de premier. Surse convergente din minister spun că domnia sa, deși nu are o calitate oficială, ține ședințe cu directorii, solicită și are acces la documentele ministerului. Are acordul dvs pt așa ceva?

Sunt chestiuni asupra cărora am dat dispoziție. Dl Dimitriu va fi colaborator al meu, indiferent dacă îl numește sds. Supraveghez totul.

Repet, o persoană fără calitate oficială are acces la documente oficiale, inclusiv de la avizare, unele dintre ele având la bază documente clasificate.

Nu are acces la documente secrete. Totul e cu știință mea.

ADVERTISING

Am posibilitatea să mă consult cu anumite persoane în care am încredere. Cât timp nu sunt secrete de serviciu, consider că e legal.

Citește interviul integral cu Stelian Ion: Ministrul Justiției despre pensiile și salariile magistraților, ordonanța pentru SIIJ, DIICOT, reformarea CSM și cronometrul CEDO

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇