Stelian Ion e convins că ancheta în cazul 10 August va fi corectă și nu va dura zeci de ani. Ce spune despre o eventuală demisie

Stelian Ion e convins că ancheta în cazul 10 August va fi corectă și nu va dura zeci de ani. Ce spune despre o eventuală demisie

Stelian Ion, ministrul Justiției, a vorbit marți despre dosarul 10 August, chiar în ziua în care se împlinesc trei ani de la mitingul diasporei din 2018.

Ministrul și-a exprimat încrederea că ancheta în acest caz va fi corectă și nu va dura zeci de ani, așa cum s-a întâmplat în cazul altor investigații.

„Eu am așteptarea unei anchete corecte, rapide și în urma căreia să avem adevărul ieșit la iveală foarte clar în acest dosar. Am convingerea intimă că de data asta se va întâmpla așa și nu vom avea de-a face cu ce s-a mai întâmplat în alte dosare, dosarul Mineriadei, dosarul Revoluției.

Știți foarte bine că au durat mulți ani de zile, după ani și ani s-au reluat de la zero procesele. Eu sper că soarta acestui dosar nu va fi aceeași. De fapt, am convingerea aceasta”, a declarat Stelian Ion pentru RFI România.

ADVERTISING

Teodor Mărieș, despre Dosarul 10 August: Marea problemă este la Secția Parchetelor Militare. Cine o manipulează, politic și militar?

Își va da demisia?

Totodată, Stelian Ion a discutat și despre o eventuală demisie, în cazul în care desființarea Secției Speciale nu se va face în forma propusă de el.

Ministrul a explicat că cei care ar trebui să-și dea demisia în acest caz sunt cei care nu respectă programul de guvernare, făcând aluzie la cei de la UDMR, care au mai multe obiecții asupra proiectului privind desființarea SIIJ, deși aceasta este prevăzută în programul de guvernare.

„Cred că demisia, în momentul în care nu se respectă programul de guvernare, ar trebui să și-o dea cei care nu-l respectă. Dincolo de asta, nu văd cum să nu se ajungă totuși la o soluție agreată de toate părțile.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Aici nu este vorba doar de mine, nu este vorba de persoana ministrului Justiției, este vorba de USR PLUS, e vorba de faptul că am agreat împreună o variantă și tot împreună trebuie să găsim o soluție care să fie acceptată de toate părțile.

Dar în aceste limite, repet, ale programului de guvernare și ale angajamentelor pe care ni le-am asumat. Doar să mimăm că facem reforme sau să mimăm că desființăm o secție, dar păstrăm efectiv mecanismele create în 2017 de Dragnea nu e în regulă”, a mai spus ministrul pentru aceeași publicație.

Context

Președintele Klaus Iohannis l-a criticat de curând pe ministrul Stelian Ion, considerându-l vinovat pentru că Secția Specială încă există.

ADVERTISING

Răspunzând acuzațiilor, Stelian Ion a precizat că toate criticile preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la nedesfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţunilor din Justiţie ar trebui îndreptate către UDMR, nu către Ministerul Justiţiei.

„Atât desfiinţarea definitivă a SIIJ, şi nu încercarea de salvare a acesteia prin mutarea sediului la Parchetul General, cât şi repararea Legilor Justiţiei ar fi fost deja obiective îndeplinite, dacă toţi partenerii din coaliţie ar fi respectat programul de guvernare şi ar fi pus preţ pe opiniile instituţiilor internaţionale - Comisia Europeană, GRECO şi Comisia de la Veneţia”, spunea, între altele, Stelian Ion.

Iată mai multe detalii despre acest subiect:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇