Fostul ministru PSD Florian Bodog a rămas fără imunitate şi poate fi urmărit penal. Senatul a avizat cererea DNA

Fostul ministru PSD Florian Bodog a rămas fără imunitate şi poate fi urmărit penal. Senatul a avizat cererea DNA

Fostul ministru al Sănătății PSD Florian Bodog poate fi urmărit penal, după ce Senatul a avizat miercuri cererea DNA în acest sens. Votul a fost secret, cu bile.

S-au înregistrat 98 de voturi ”pentru”, 24 de voturi ”împotrivă” şi o abţinere.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Florian Bodog a declarat în plenul Senatului că nu le cere colegilor să voteze împotriva solicitării DNA, pentru că nu are nimic de ascuns şi are încredere în Justiţia din România.

Vicepreşedintele Senatului Alina Gorghiu declarase anterior că PNL a decis ca "votul să fie deschis 'pentru' în orice speţă similară, astfel încât Justiţia să îşi poată desfăşura procedurile".

La rândul său, liderul grupului USR din Senat, Radu Mihail, a afirmat că "a trecut vremea în care Senatul acorda protecţie unor parlamentari".

"Toţi senatorii USR vor fi prezenţi şi vor vota, la vedere, în favoarea solicitării Justiţiei", a precizat Radu Mihail.

Și preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat marţi că senatorii social-democraţi vor vota, în plenul Senatului, în favoarea solicitării DNA pentru începerea urmăririi penale în cazul colegului lor.

Luni, Comisia Juridică a Senatului a adoptat raport de respingere pentru cererea DNA.

DNA solicită avizul Senatului pentru urmărirea penală a fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, fiind a doua oară când o astfel de solicitare îl vizează pe acesta.

Fostul ministru este suspectat de abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!