Senator USR PLUS, despre o eventuală moțiune de cenzură: Vor fi discuții cu PSD, dar nu vom guverna cu ei

Senator USR PLUS, despre o eventuală moțiune de cenzură: Vor fi discuții cu PSD, dar nu vom guverna cu ei

Senatorul USR PLUS Adrian Weiner spune că la acest moment toate opțiunile sunt pe masă în ce privește continuarea funcționării coaliției de guvernare, inclusiv o moțiune de cenzură.

În acest context, el a explicat că, deși este clar că vor fi discuții cu social-democrații în cazul în care se ajunge la moțiune, asta nu înseamnă un parteneriat și în niciun caz posibilitatea gvernării alături de PSD.

”Motivele pentru care am vota o moțiune de cenzură sunt complet diferite (de ale PSD, n.red.), evident că nu vor fi trei moțiuni, va fi doar una.

Negocierea politică atunci când vrei să obții o majoritate, chiar și pentru un vot punctual, presupune discuții, dar nu avem un viitor comun cu PSD, nu vom guverna această țară alături de PSD, lucrurile sunt foarte clare.

ADVERTISING

Noi speram totuși la o ședință a coaliției. Nu s-a întâmplat nici asta. Să vedem reacția președintelui Iohannis și vom lua o decizie”, a spus senatorul la Antena3.

Vina aparține premierului

El a afirmat și că în situația actuală s-a ajuns din cauza atitudinii lui Florin Cîțu.

”Noi încă credem în această coaliție. (...) Premierul Cîțu a călcat în picioare orice protocol și înțelegere inițială care presupunea cel puțin consultări înainte de a remania un minstru sau de a introduce pe ordinea de zi o ordonanță de urgență care stabilește cum vor fi cheltuiți cei 50 de miliarde de lei.

Nu ne opunem în niciun fel dezvoltării României, cum am văzut că se tot spune, ci doar cheltuirii fără responsabiliate a acestor bani. Avem 10 amendamente și speram ca ele să fie măcar discutate”, a mai spus Wiener.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Amintim că pentru ca o moțiune de cenzură să treacă este nevoie de 234 de voturi, pe care la acest moment PSD și AUR nu le au. Însă dacă ar vota și cei de la USR PLUS ar fi obținute peste 280 de voturi și Guvernul ar fi demis.

Context

Scandalul în Guvern s-a declanșat miercuri când, în ședința Executivului, a fost introdusă pe ordinea suplimentară ordonanța de urgență ce ar fi făcut operațional programul Anghel Saligny, cel despre care Florin Cîțu spune că va aduce România în secolul XXI, în timp ce USR PLUS acuză că e doar o mită politică pentru primari.

Cei de la USR PLUS au acuzat și că ordonanța nu avea toate avizele necesare, printre care și cel de la Ministerul Justiției. Ședința de guvern a fost suspendată și ar fi trebuit reluată pe seară, însă după ce la nivelul USR PLUS s-a decis să nu se revină la masă, Florin Cîțu l-a demis pe Stelian Ion, anunțând că interimatul la Justiție va fi preluat de ministrul de Interne, Lucian Bode.

ADVERTISING

Încă este așteptată reacția președintelui Klaus Iohannis, care încă analizează dacă va semna sau nu decretele care validează deciziile lui Cîțu.

Între timp, cei de la USR PLUS au anunțat că nu-l mai sprijină pe Florin Cîțu și cer înlocuirea sa din fruntea Guvernului.

Citește mai multe despre situația din guvern:

Iată și analizele Spot pe acest subiect:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇