Secretarul de stat dat afară la o zi de la numire nu știe ce informație secretă a primit Cîțu despre el: O poate face publică

Secretarul de stat dat afară la o zi de la numire nu știe ce informație secretă a primit Cîțu despre el: O poate face publică

Marian Murguleţ, secretarul de stat la Ministerul Cercetării demis de premierul Florin Cîțu la o zi de la numire, spune că nu știe ce informație confidențială a primit șeful Guvernului despre el.

Mai mult, acesta afirmă că din partea lui premierul o poate face publică.

"De luni, 28 iunie, ar fi urmat să merg la minister. Tot ce ştiu (despre revocarea din funcţie - n.red.) ştiu din presă. Nu am explicaţii. Mi se pare că e foarte important să stabilim că lucrurile sunt clare: premierul decide cu cine lucrează şi cât timp lucrează. Aici nu avem ce comenta.

Nu ştiu ce informaţie confidenţială sau nu ar fi putut primi premierul despre mine, însă din partea mea o poate face publică. Mai mult nu am de declarat, pentru că ştiţi că sunt un tehnocrat, nu mă amestec în discuţiile dintre politicieni”, a declarat Murguleț, vineri, într-o dezbatere de specialitate, citat de Agerpres.

ADVERTISING

În ceea ce privește faptul că în presă s-a speculat că motivul demiterii sale îl reprezintă anumite postări critice la adresa PNL şi a preşedintelui Klaus Iohannis, Murguleț afirmă că de pagina sa de Facebook se ocupă o colegă tânără. Iar aceasta ar fi dat share-uri la două articole.

”O parte a mass-media a speculat că asta ar fi fost una dintre cauze, legat de nişte postări critice pe ştiu eu ce teme. Realitatea e următoarea: colega mea mai tânără care se ocupa de pagina mea de Facebook, în ultima perioadă, făcea câte o postare, eu nemaiavând o activitate publică intensă de la sfârşitul lunii ianuarie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Înţeleg că a dat două share-uri - una la un articol de pe edupedu legat de educaţie, şi o alta despre ceva împăduriri în care chiar îşi exprima un dubiu "Aşa o fi?". Imediat după ce marţi sau miercuri au apărut articolele, ea s-a speriat şi a şters foarte multe postări", a explicat Murguleţ.

Acesta a adăugat: "Rămân un profesonist, un tehnocrat. Lucrez şi voi lucra cu oricine va avea nevoie de expertiza mea, cu orice Guvern, orice partid politic sau organizaţie privată".

Marian Murguleţ a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Cercetării la o zi de la numirea în funcţie, potrivit deciziei publicate miercuri în Monitorul Oficial.

ADVERTISING

Cîțu spune că a aflat o informație, dar nu e publică

Joi la prânz, după ședința de guvern, premierul Florin Cîțu a precizat că a decis să îl demită pe Marian Murguleţ după ce a aflat... o informație.

Totodată, el a precizat că aceste numiri sunt politice, dar își rezervă dreptul de a selecta oamenii din Guvern.

„În primul rând, aveţi o informaţie greşită. Nu acordul BEX este, se face acordul BPN.

În acelaşi timp, numirile acestea sunt politice. Eu am spus de fiecare dată că îmi voi rezerva dreptul atunci când o numire, chiar dacă a trecut de BPN, nu este o numire care ne reprezintă ca Guvern să am o altă opinie faţă de BPN. Şi au fost mai multe situaţii.

Iar aici cum am aflat o informaţie care mergea în această direcţie, am revenit asupra deciziei. Sunt foarte ferm în ceea ce priveşte oamenii care vin şi pe care îi numesc în Guvern. Dacă aş fi avut informaţia în momentul respectiv, nu aş fi făcut numirea”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat de ce a revenit asupra deciziei privind numirea lui Marian Murguleţ şi dacă a avut acordul în BEX al PNL când a făcut această numire în funcţia de secretar de stat. 

Cîțu nu a vrut să spună despre ce este vorba, afirmând doar că nu este o informație publică.

„Este o informaţie care mi-a venit după aceea. Multe informaţii nu sunt publice, să ştiţi. Fac verificări pentru toată lumea. Unele informaţii sunt publice”.

Întrebat dacă a luat decizia de a-l demite pe Murguleț în urma unui telefon primit de la președintele Klaus Iohannis, Florin Cîțu a negat.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇