Radu Mihaiu oferă noi explicații despre numirea city managerului: I se spune PSDist, deși e în PNL

Radu Mihaiu oferă noi explicații despre numirea city managerului: I se spune PSDist, deși e în PNL

Primarul Sectorului 2, Radu Mihai, a revenit, vineri, cu noi declarații despre numirea pe funcția de city manager a lui Sebastian Victor Florescu, fost director economic al unei companii municipale înființate de Gabriela Firea.

Edilul a vrut să clarifice, pe Facebook, câteva aspecte care au apărut în spațiul public.

"În ultimii 30 de ani România a fost condusă de tot felul de persoane care în majoritatea cazurilor ne-au lăsat un gust amar. PSD a fost partidul care a fost cel mai mult la guvernare, urmat apoi de PNȚCD, PDL, PNL. De asemenea, capitala a avut în ultimii 4 ani doar primari PSD.

ADVERTISING

Acum, vin și vă întreb - toți cei care au lucrat în administrație în toți acești ani, milioane și milioane de persoane, sunt a priori oamenii politicienilor trecuți?

Împotriva lui Victor Florescu, administratorul public de la Sectorul 2, s-a pornit o campanie furibundă, nemeritată și nefundamentată. I se pun în cârcă toate bubele angajatorilor săi din trecut, nu ale sale. E practic acuzat că a muncit la stat", a scris Radu Mihaiu pe Facebook.

În aceste condiții, primarul se întreabă cum poate angaja oameni profesionişti, care să ştie administraţia locale, dar care să nu fi lucrat nicăieri în administrația locală?

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acuzat că este PSDisd, Florescu este, de fapt, înscris în PNL

Mai mult, Mihaiu spune că lui Florescu i s-a atribut eticheta de social democrat, deși nu a fost niciodată în PSD, ci din contra este în PNL.

"I se spune PSDist, deși nu a fost o zi în viața lui membru în acel partid. Întâmplător e în PNL, dar asta nu e și nu a fost un argument pentru angajarea sa. Tocmai asta înseamnă depolitizarea administrației, să nu conteze ce simpatii politice au angajații și să fie pusă în balanță doar competența.

Iar Victor Florescu știe administrație, multă. S-a lovit în lunga sa experiență de toate problemele de care mă izbesc și eu acum. A învățat cum să depășească eternul 'nu se poate' pentru orice proiect legitim și cum să depisteze din timp piedicile", a punctat edilul.

ADVERTISING

Radu Mihaiu: Deși au existat mai mulți candidați, nu am transformat asta într-un subiect de comunicare

Primarul spune că o altă acuzație apărută în spațiul public este că nu a fost organizat concurs pentru funcție.

"O altă acuză e că a apărut din senin și fără să fie organizat un concurs de CV-uri. Aici sunt eu de vină. Deși au existat mai mulți candidați, nu am transformat asta într-un subiect de comunicare.

Din punctul meu de vedere administratorul public trebuie să fie concentrat strict pe partea de administrație, nu să stea în lumina reflectoarelor", a scris el.

Radu Mihaiu a precuzat că înainte să intre în politică a fost antreprenor, ceea ce înseamnă că a angajat mulți oameni și a învățat că CV-ul e doar o mică parte din tabloul unui angajat bun.

"Victor a venit alături de mine încă din septembrie, pe poziţia de consilier. Am ajuns să îl cunosc și să știu ce poate. A trecut printr-o perioadă de probă și nu a dezamăgit", a adăugat edilul.

În încheiere, Radu Mihaiu spune că este nevoie atât de oameni noi, dar şi de oameni cu experienţă în administraţie.

"Linia roşie peste care nu am acceptat şi nu voi accepta niciodată să se treacă este corupţia şi lipsa integrităţii. (...) Nu vreau însă să condamn a priori orice persoană care a lucrat în administraţia publică. Dacă ăsta e un păcat, atunci mă fac vinovat de el", a adăugat el.

Amintim că după numirea lui Florescu, Newsweek a scris că, între 2005 și 2006, el a lucrat la SC Salubritate Apă și Canal Voluntari și, din 2018, a fost numit director economic la SC Compania Municipală Parking București SA. Înainte de această numire, el a fost economist la Spitalul Floreasca. 

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇