Covid-19 nu este mai periculos pentru persoanele cu astm, este concluzia după analiza datelor din 57 de studii diferite

Covid-19 nu este mai periculos pentru persoanele cu astm, este concluzia după analiza datelor din 57 de studii diferite

În timpul pandemiei, persoanele cu astm s-au îngrijorat că starea lor de sănătate s-ar putea agrava și ar putea duce la deces din cauza Covid-19, dar noile descoperiri ale cercetătorilor au arătat că nu au de ce să se teamă.

După analizarea datelor din 57 de studii care au inclus în total peste 587.000 de persoane, oamenii de știință au descoperit că bolnavii de astm au cu 14% mai puține șanse de a lua Covid-19 și mult mai puțin probabil să fie spitalizate din cauza bolii, scrie UPI.

Riscul de deces din cauza Covid-19 a fost același pentru persoanele cu astm și pentru cele fără această afecțiune, potrivit cercetătorilor de la George Institute for Global Health, din New South Wales, Australia.

ADVERTISING

Studiul a fost publicat luna aceasta. Nu este clar de ce riscurile COVID-19 nu sunt mai mari la persoanele cu astm, dar o posibilă explicație este că tratamentele pentru astm pot limita capacitatea coronavirusului de a se instala la plămâni, a declarat coautorul studiului, Christine Jenkins.

De asemenea, ingrijorarea inițială cu privire la impactul Covid-19 la persoanele cu astm poate fi cauzată de persoanele care le ingrijesc, sfătuindu-le sa fie mai vigilente.

ADVERTISING

Totuși, cercetătorii și medicii trebuie să afle mai multe detalii despre această situație.

„Deși am arătat că persoanele cu astm nu par să aibă un risc mai mare de infectare cu Covid-19 în comparație cu cele fără astm, avem nevoie de cercetări suplimentare pentru a înțelege mai bine modul în care virusul îi afectează pe cei cu astm”, au spus cercetătorii.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇