PSD vrea să-şi cumpere sediul cu cel puţin 3 milioane de euro

PSD vrea să-şi cumpere sediul cu cel puţin 3 milioane de euro

PSD vrea să cumpere sediul partidului din Băneasa, dar și curtea aferentă.

Clădirea a fost scoasă recent la vânzare de Romaero, iar prețul de pornire al licitației este de aproximativ 3 milioane de euro (14,8 milioane de lei plus TVA), scrie Europa Liberă.

Nu e o problemă preţul, pentru că PSD primeşte lunar de la stat subvenţie de peste 6,5 milioane de lei. Aşadar, şi-ar permite să cumpere clădirea din Băneasa cu banii încasaţi pentru nici 3 luni.

Acest sediu de pe Bd Ion Ionescu de la Brad a fost locul preferat de întâlnire al fostului premier Adrian Năastase, ulterior fiind de multe ori folosit şi de Liviu Dragnea, care a mutat aici acțiuni importante ale partidului din celălalt sediu aflat pe Şos. Kiseleff.

ADVERTISING

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, se va ocupa de întreaga operațiune, aşa cum a decis ieri Consiliul Politic Național.

La final de septembrie, Economedia scria că Romaero vinde blocul cu trei etaje care este sediul PSD București, descris în acte drept „cămin nefamiliști”.

Potrivit evaluării de la sfârșitul anului 2021, căminul de nefamiliști are o valoare contabilă de 4,9 milioane de lei, iar terenul de 2.500 de mp valorează 6,5 milioane de lei.

Anunțul de vânzare a fost pus de Romaero pe 5 octombrie. Va fi o licitație deschisă, cu strigare.

ADVERTISING

Licitația va avea loc pe 21 noiembrie, la sediul Romaero.

Cum a ajuns PSD acolo

PSD și Romaero au încheiat, în anul 1993, un contract de asociere privind această clădire, prelungit ulterior.

În 2017, pentru sediul din Băneasa, PSD plătea o chirie modică, de doar 1.500 de euro/lună. Partidul a renovat sediul pe interior și exterior și i-a adăugat o copertină de când îl folosește.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇