Programul consultărilor de luni, de la Cotroceni

Programul consultărilor de luni, de la Cotroceni

Administraţia Prezidenţială a anunţat oficial programul consultărilor pe care le organizează Klaus Iohannis cu partidele parlamentare, în vederea desemnării unui nou premier.

Consultările vor avea loc luni, 11 octombrie, după următorul program:

  • 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);
  • 13:00 –Partidul Social Democrat (PSD);
  • 14:00 – Uniunea Salvați România (USR);
  • 16:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);
  • 16:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
  • 17:00 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.
ADVERTISING

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, de la Cernavodă, că luni va organiza prima rundă de consultări, însă nu este prea optimist referitor la rezultat.

”Voi invita partidele la consultări și voi încerca cu cei mai maturi și responsabili să găsim o ieșire din criză. Voi organiza luni runda de consultări, de la ora 12. Sincer, nu ştiu dacă prima rundă de consultări va duce la o soluţie, dar sunt decis să găsim o soluție.

Nu putem sta în plină iarnă, în plin val patru al pandemiei, pentru că nu mulţi români s-au vaccinat. Suntem într-o criză globală, suntem aproape în pragul iernii şi sunt nenumărate probleme care trebuie rezolvate de un guvern cu puteri depline”, a spus Iohannis, care apoi s-a lansat într-o nouă ofensivă de acuzaţii la adresa USR, ceea ce face puţin probabilă refacerea alianţei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citeşte şi: USR îi dă replica lui Iohannis: Nu am abandonat guvernarea, ci am fost daţi afară. Florin Cîţu nu e alesul lui Dumnezeu la Palatul Victoria!

Guvernul Cîțu a fost demis marți

Guvernul Florin Cîțu a picat marți, după ce moțiunea PSD ”Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!” a fost votată de 281 de parlamentari.

Ulterior, după câteva ore de la votul din Parlament, președintele Klaus Iohannis a susținut o scurtă declarație de presă în care a acuzat USR pentru criza politică și a anunțat că va chema partidele la consultări abia săptămâna viitoare.

ADVERTISING

Alte articole pe tema crizei politice:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇