Cioloș ar fi vrut consultări cât mai repede: Orice prelungire a acestei crize politice e dăunătoare pentru România

Cioloș ar fi vrut consultări cât mai repede: Orice prelungire a acestei crize politice e dăunătoare pentru România

Liderul USR PLUS, Dacian Cioloș, spune că și-ar fi dorit ca președintele Klaus Iohannis să cheme mai repede partidele la consultări.

Potrivit acestuia, orice prelungire a crizei politice este dăunătoare pentru România și consideră că este nevoie de clarificări în PNL, unde există două tabere.

”Sincer, ne-am fi așteptat să începem consultările cât mai repede posibil. Orice prelungire a acestei crize politice e dăunătoare pentru România (…). Noi avem o abordare foarte clară, de la început, coerentă, structurată.

ADVERTISING

Cred că în partidul susținut de domnul Iohannis, PNL, acolo e nevoie de clarificări, pentru că văd că în continuare sunt două tabere, domnul Cîțu a câștigat partidul, dar nu-l controlează pe tot, mai e și domnul Orban, care are o parte din parlamentari și probabil că acolo, în PNL, nu e situația clară, în ce direcție vor să o ia.

Suntem gata să renegociem intrarea în coaliție cu PNL și cu UDMR, pe un program de guvernare, cu un calendar clar de reforme, de data asta. N-o să mai mergem pe povești, pentru că nu mai credem în povești”, a declarat Cioloș, miercuri, la RFI România.

ADVERTISING

Fără guvern minoritar

Totodată, liderul USR PLUS precizează că formațiunea sa nu va susține un guvern minoritar, pentru că nu reprezintă o soluție pentru nevoile României.

”În nici o condiție. Un guvern minoritar nu vedem cum ar putea fi o soluție pentru ceea ce are nevoie România în momentul de față. Și încă o dată, un partid responsabil, cum ar trebui să fie PNL măcar în ceasul al doisprezecelea, nu cred că ar trebui să se gândească la un guvern minoritar, când PNL a guvernat și cu USR PLUS, dar a guvernat în trecut și cu PSD.

ADVERTISING

Deci trebuie să aleagă, pentru că poate să facă o majoritate, având UDMR-ul alături și cu USR PLUS, dar poate să facă și cu PSD-ul. (...)

Eu nu cred că merită să petrecem noi acum atât de mult timp pe o idee năstrușnică a PNL-ului de a veni cu un guvern minoritar, când țara asta trebuie condusă de o majoritate clară în Parlament și nu o să cauționeze USR PLUS o astfel de idee năstrușnică a PNL”, a explicat Cioloș.

Guvernul Florin Cîțu a picat marți, după ce moțiunea PSD ”Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!” a fost votată de 281 de parlamentari.

Ulterior, președintele Klaus Iohannis a susținut o scurtă declarație de presă în care a acuzat USR pentru criza politică și a anunțat că va chema partidele la consultări abia săptămâna viitoare.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇