Primarul comunei prahovene Ciorani şi alți 15 inculpați au fost arestaţi preventiv în dosarul fraudării alegerilor locale

Primarul comunei prahovene Ciorani şi alți 15 inculpați au fost arestaţi preventiv în dosarul fraudării alegerilor locale

Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu (membru PNL, fost lider local al PSD), şi alte 15 persoane au fost arestaţi preventiv, luni, în dosarul de fraudă electorală în care edilul este inculpat.

Magistraţii Tribunalului Prahova au admis, luni, contestaţia procurorilor la decizia Judecătoriei Ploieşti de a respinge propunerea de arestare preventivă formulată pe numele a 17 persoane suspectate de fraudarea alegerilor locale din 27 septembrie 2020 din comuna prahoveană Ciorani.

Astfel, Tribunalul a dispus arestarea preventivă a 16 dintre inculpaţi, între care se numără şi primarul comunei Ciorani, Marin Voicu, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

ADVERTISING

Al şaptesprezecelea inculpat a fost plasat în arest la domiciliu.

Soluţia pronunţată de Tribunalul Prahova nu a fost publicată până la ora transmiterii acestei ştiri.

În urma scrutinului din 27 septembrie 2020, Marin Voicu, fost membru PSD, a obţinut, sub sigla PNL, 83,18% din voturi. La Consiliul Local, PNL a obţinut 76,12% din sufragii.

Procurorii prahoveni au făcut, săptămâna trecută, 18 percheziţii, inclusiv la sediul Primăriei Ciorani şi la casa primarului acestei comune, Marin Voicu.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti arăta că membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani sunt suspectaţi că au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean.

ADVERTISING

Citește și: Un primar PNL şi alţi 16 suspecţi au fost reţinuţi pentru fraudă electorală


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇