Un primar PNL şi alţi 16 suspecţi au fost reţinuţi pentru fraudă electorală UPDATE

Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu, şi alţi 16 suspecţi au fost reţinuţi în dosarul de fraudă electorală în care procurorii au făcut descinderi, inclusiv la Primăria Ciorani şi la locuinţa edilului.

Ulterior, ei au fost puşi în libertate. Decizia pronunţată, joi, de Judecătoria Ploieşti, nu este definitivă.

Primarul este acuzat de instigare la falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

Dosarul de fraudă electorală se referă la alegerile locale din această comună, câştigate de PNL şi de primarul Marin Voicu cu majoritate confortabilă.

ADVERTISING

Surse judiciare au declarat că primarul Marin Voicu este cercetat pentru instigare la falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, în timp ce alţi 16 inculpaţi sunt suspectaţi de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

În urma scrutinului din 27 septembrie 2020, Marin Voicu, fost membru PSD, a obţinut, sub sigla PNL, 83,18% din voturi. La Consiliul Local, PNL a obţinut 76,12% din sufragii.

Procurorii prahoveni au făcut, miercuri, 18 percheziţii.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti arăta că membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani sunt suspectaţi că au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean.

ADVERTISING

"Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea Primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi Preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea.

În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice”, se arăta într-un comunicat dat publicităţii de unitatea de parchet menţionată.

VIDEO: Primarul comunei Ciorani a fost reținut. Imagini de la sediul Parchetului

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇