Președintele AUR, despre USR PLUS: O să trebuiască să înghițim și această broască râioasă ca să scăpăm de Cîțu

Președintele AUR, despre USR PLUS: O să trebuiască să înghițim și această broască râioasă ca să scăpăm de Cîțu

Cei de la USR PLUS au negociat cu AUR pentru depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu, chiar dacă de-a lungul timpului și-au aruncat acuzații și etichete grele unii altora.

Co-președintele AUR George Simion a dat detalii despre înțelegerea dintre cele două formațiuni.

Simion a spus că nu îl place pe Dan Barna, co-președinte al USR PLUS, dar uneori trebuie să „înghiți niște broaște”, pentru a-ți atinge obiectivele. În acest caz, obiectivul e dărâmarea Cabinetului Cîțu, iar broaștele râioase sunt cei de la USR PLUS.

"Nici mie nu îmi place în mod deosebit de Dan Barna, dar ar trebui să înghițim și noi niște broaște - poate și în seara asta înghițim niște broaște pentru că obiectivul nostru cerut de români toată vara a fost textual 'Domnu' Simion, scăpați-ne de ăștia, că nu mai suportăm'", a spus George Simion într-o emisiune la Antena 3.

ADVERTISING

„Ca să avem 234 de semnături, o să trebuiască să înghițim și această broască râioasă, nu-i dau numele, ca să scăpăm de dl Cîțu”, a repetat liderul AUR.

„Cine? USR-ul?”, a întrebat moderatorul emisiunii.

George Simion a fost direct: „Da. Nici nouă nu ne place USR-ul”.

Discuții și cu social-democrații

El a explicat că AUR a avut discuții și cu social-democrații, dar cei din urmă nu au putut ajunge la o decizie clară.

„Am vorbit cu PSD-ul, din luna august. 'Cum facem? Depunem la începutul sesiunii moțiune de cenzură?'

Și, cum l-ați văzut pe domnul Barna, așa au făcut și cei de la PSD: depunem moțiune de cenzură, nu depunem moțiune de cenzură. S-au dus la Vama Veche că vom depune moțiune de cenzură împreună și s-au întors spunând că nu depunem moțiune împreună.

ADVERTISING

Și atunci dacă ei au spus că nu depunem moțiune, am început să lucrăm la textul moțiunii, am depus-o. Nu are rost să comentez acum de domnul Ciolacu că a spus că nu suntem serioși sau că este o fițuică. Nu are rost pentru că aș crea tensiuni suplimentare, iar obiectivul nostru în acest moment este să dăm jos Guvernul Cîțu”, a adăugat liderul AUR.

Criticile aduse USR PLUS, eliminate

Simion a mai dezvăluit că moțiunea inițiată de AUR conținea și critici la adresa USR PLUS, partid care face parte din coaliția de guvernare. Însă acestea au fost eliminate odată cu înțelegerea dintre cele două partide.

ADVERTISING

„Noi am vorbit cu Ionuț Moșteanu, care este președintele Grupului USR de la Camera Deputaților, să avem o moțiune comună, pornind de la textul nostru, care are 18 pagini, și să convenim pe un text. Știți, moțiunea noastră cuprinde inclusiv critici la adresa USR-ului", a mai spus Simion.

Amintim că liderii USR PLUS, reuniţi joi seara în şedinţa Biroului Naţional (BN) au decis că, dacă PNL nu îl retrage pe Florin Cîţu de la şefia Guvernului, vor depune luni la prima oră, împreună cu partidul AUR, moţiunea de cenzură anunţată.

Vineri, la şedinţa coaliţiei, va avea loc discuţia finală pe acest subiect al retragerii sprijinului pentru Florin Cîţu. Întrunirea coaliției este prevăzută pentru ora 18:00, după ședința de guvern care are loc la ora 16:00 și în care va fi adoptată ordonanța pentru Anghel Saligny.

Vezi și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇