Florin Cîțu premier, propunerea PNL și a președintelui Iohannis

Florin Cîțu premier, propunerea PNL și a președintelui Iohannis

Liderul PNL, Ludovic Orban, anunță care este propunerea partidului pentru funcția de premier. Este vorba despre ministrul finanțelor, Florin Cîțu.

Liberalii s-au întâlnit miercuri pentru a discuta despre numele noului premier. Au fost stabilite trei propuneri, cu care Orban a mers la Cotroceni, unde a fost chemat de președintele Klaus Iohannis pentru discuții.

Ulterior, de la ora 18:00, conducerea liberală s-a reunit în şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN), unde a reduce opțiunile la un singur nume din cele trei.

SpotMedia.ro v-a prezentat, în format LIVE TEXT, declarațiile președintelui PNL, Ludovic Orban:

  • Am convocat reuniunea BPN al PNL pentru a decide propunerea PNL pentru funcţia de premier. Cu o singură abţinere, BPN al PNL a decis ca propunerea noastră pentru funcţia de premier să fie Florin Cîţu.
  • În cadrul reuniunii, BPN a stabilit partenerii posibili cu care negociem formarea unei majorităţi parlamentare pentru susţinerea Guvernului. E vorba de USR-PLUS şi UDMR. Vom purta discuţii şi cu minorităţile din Camera Deputaţilor. E indicată clar posibilitatea formării unei majorităţi.
  • A fost propunerea preşedintelui ca fiecare să scriem separat, fără să vedem, propunerea de premier şi am scris acelaşi nume.
  • Nu este întâmplătoare această nominalizare. Va urma o perioadă dificilă în care e nevoie de o bună administraţie, e nevoie de credibilitate în faţa mediului de afaceri, partenerilor externi.
  • Florin Cîţu a purtat negocieri cu parteneri internaţionali şi a reuşit să menţină ratingul de ţară într-o perioadă foarte dificilă pentru România. Florin Cîţu are în continuare multe soluţii.
  • Vehicularea de nume de candidaţi nu îmi stă în fire. E o formă de respect faţă de colegii mei. Niciodată nu am prezentat mai multe nume de candidaţi pentru funcţii de miniştri, de premieri şi am preferat să fie decişi în forurile statutare, pentru că dacă vehiculezi nişte nume poate să nu le facă bine. S-au vehiculat nume care niciunul nu a plecat de la mine. În analiza făcută ne-am gândit la multe aspecte.
ADVERTISING

Mulţumesc colegilor pentru încredere. Pentru mine e o onoare această nominalizare şi în perioada următoare obiectivul e de a forma cât mai repede o majoritate parlamentară pentru că e nevoie de un Guvern cât mai repede.

Florin Cîțu

Ciucă a fost cel mai vehiculat nume, dar degeaba

Cel mai vehiculat nume pentru funcția de premier a fost cel al ministrului Apărării, Nicolae Ciucă, care deține în acest moment și funcția de prim ministru interimar.

ADVERTISING

Prim-vicepreședintele liberal Rareș Bogdan a confirmat miercuri că Nicolae Ciucă se află printre cele trei propuneri.

Despre celelalte două variante nu a vrut să dea detalii, afirmând doar că nu au fost vehiculate în spațiul public.

”Avem 3 persoane: Una dintre ele a fost vehiculată în spațiul public, cealaltă nu. Chiar dacă sunt foarte bune sursele jurnalistice, acest nume nu a scapat. Nu vi le pot spune. Dl Ciucă este (o propunere, n.red.), celelalte două nu vi le pot dezvălui pentru că le discutăm”, a spus Rareș Bogdan la Digi24.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇