Liberalii au votat să-l pună pe Cîțu prim-ministru, cu aplauze și o singură abținere

Liberalii au votat să-l pună pe Cîțu prim-ministru, cu aplauze și o singură abținere

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a fost votat de membrii BPN al PNL pentru a fi propunerea formațiunii de premier, potrivit unor surse din conducerea PNL.

„Florin (Florin Cîțu – -n.r.) a fost votat pentru a fi propunerea noastră de prim-ministru. El a fost aplaudat de toți. A fost o singură abținere, a lui Dan Motreanu”, au declarat pentru MEDIAFAX surse din conducerea PNL.

Liderii PNL s-au reunit în ședința Biroului Politic Național, în sistem de videoconferință, pentru a stabili propunerea formațiunii de premier.

ADVERTISING

Despre Florin Cîțu

Florin Cîțu a absolvit Grinnell College din SUA (1996), un masterat în economie în cadrul Iowa State University (2002), iar din 2002 este doctorand al Iowa State University.

A fost economist în cadrul Băncii Naționale a Noii Zeelande (2001-2003) și în cadrul Băncii Europene de Investiții (2003-2005).

În cadrul ING Bank, a lucrat ca economist șef (2006-2007) și șef al departamentului piețe financiare (2007-2011), pentru ca ulterior să fie consultant și analist economic.

A fost ales senator de București în 2016.

ADVERTISING

Florin Cîțu a mai fost desemnat pentru a conduce Executivul în 26 februarie, însă și-a depus mandatul.

O săptămână a schimbărilor

Ludovic Orban a anunțat luni seară că își dă demisia din funcția de premier, pentru a lăsa cale liberă negocierilor pentru formarea unui nou Executiv de centru-dreapta.

Klaus Iohannis i-a acceptat demisia și l-a numit pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, premier interimar.

Citește și:

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇