Nicușor Dan explică de ce a refuzat să participe la dezbateri electorale. Ce calcule a făcut

Nicușor Dan explică de ce a refuzat să participe la dezbateri electorale. Ce calcule a făcut

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a explicat luni de ce a refuzat să participe la o dezbatere electorală cu contracandidații săi.

Astfel, edilul spune că cu oricare dintre ei ar fi făcut dezbatere, Gabriela Firea sau Cristian Popescu Piedone, l-ar fi ridicat față de celălalt.

„De ce nu am vrut dezbatere… Noi am avut alegeri într-un singur tur. Mi-aș fi dorit să fie în două tururi. Dacă ar fi fost în două tururi, am fi avut o dezbatere în turul doi între cei doi contracandidați. Am avut un context în care am avut doi candidați pe partea dreaptă, anti-PSD, și doi candidați pe partea stângă, sau PSD, în acel bazin electoral.

ADVERTISING

Nu am vrut eu, mă avantaja faptul că existau cei doi. Ei păreau a fi la egalitate. Cu oricare dintre ei aș fi făcut dezbatere l-aș fi ridicat față de celălalt. Și nu am vrut să fac asta. A fost un calcul”, afirmă la Antena 3 Nicușor Dan.

Urmăreşte rezultatele la alegerile locale 2024 din București și din țară (Foto & Video)

El mai spune că nu știa că „diferența poate să fie așa de mare”.

Nicușor Dan a câștigat un nou mandat la Primăria București, cu un scor mai mult decât dublu faţă de Gabriela Firea.

ADVERTISING

Duminică seara, imediat după anunțarea rezultatelor exit-poll, Nicușor Dan și-a anunțat și primele planuri: un referendum local pentru împărțirea banilor între primării. Și colaborare cu toate instituțiile care pot contribui la dezvoltarea Bucureștiului.

Nicuşor Dan a mai spus că intenţia lui este să rămână independent, deşi a fost susţinut de partidele din Alianţa Dreapta Unită.

El a respins şi ideea unei candidaturi la alegerile prezidenţiale din toamnă, afirmând că a început nişte lucruri şi ştie ce e de făcut.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇