Alegeri locale București 2024 - Candidat AUR, anchetat de Poliție după ce l-a bătut pe Lucian Judele - USR Sector 3

Alegeri locale București 2024 - Candidat AUR, anchetat de Poliție după ce l-a bătut pe Lucian Judele - USR Sector 3

Alexandru Marco Niţă, candidatul AUR la Primăria Sectorului 3, cel care duminică noaptea l-a lovit pe candidatul Alianței Dreapta Unită (ADU), Lucian Judele, este cercetat de polițiști pentru lovire și alte violențe. Victima a fost transportată la spital cu ambulanța după acest incident.

Urmăreşte rezultatele la alegerile locale 2024 din București și din țară (Foto & Video)

Scandalul a izbucnit duminică, în jurul orei 21:40, când o femeie, candidată la alegeri, a refuzat să părăsească secția de vot, având un comportament agresiv. Polițiștii de la Secția 11 de Poliție sesizați prin apel la 112 s-au deplasat la fața locului și au constatat că faptele se confirmă, iar femeia tulbura ordinea și liniștea publică.

ADVERTISING

"Ulterior, persoana a părăsit incinta secției de votare, moment în care în zona respectivă au venit și alți candidați la alegerile locale, printre care un bărbat în vârstă de 38 de ani. Conflictul a degenerat și în afara locației, moment în care bărbatul în vârstă de 38 de ani ar fi fost agresat fizic de un alt bărbat", a transmis Poliția Capitalei într-un comunicat citat de Buletin de București.

Femeia care nu voia să părăsească secția de vot era candidata ADU la Consiliul Local Sector 3, Ştefania Danciu, conform News.ro.

ADVERTISING

Într-o înregistrare video difuzată pe Facebook se vede cum candidatul AUR pentru Primăria Sectorului 3, Alexandru Marco Niţă, îl lovește pe Lucian Judele în fața secției de votare.

Publicată de Andrei Stan pe Duminică, 9 iunie 2024

Jandarmii au intervenit și l-au imobilizat pe agresor, iar victima a fost dusă la spital cu ambulanța după ce i-au fost acordate îngrijiri medicale de către un echipaj de prim-ajutor.

"Bărbatul care l-ar fi agresat fizic este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. De asemenea, șapte persoane, printre care președinta comisiei de votare și candidatul la alegerile locale, au fost sancționate contravențional, conform Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice", a anunțat Poliția Capitalei.

ADVERTISING

Mesajul lui Lucian Judele din spital: "Noapte bună, democraţie din Sectorul 3!"

Candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Sectorul 3 al Capitalei a povestit, duminică noaptea, că a ajuns la spital după ce a fost bătut.

”Aş fi vrut în acest moment să scriu un mesaj în care să vă mulţumesc tuturor pentru lupta pe care am dat-o împreună pentru Sectorul 3 şi pentru Capitală. Din păcate, acum mă aflu într-un spital… Am ajuns aici din cauza unei traume provocate de oamenii de nădejde ai lui Negoiţă trimişi să se asigure că iese cine trebuie", a scris Lucian Judele, pe Facebook.

"Trauma a fost, de altfel, provocată de faţă cu jandarmii şi în timp ce eram la telefon cu 112, încercând să le spun să vină urgent pentru că 3 indivizi mă ameninţă. Nu au mai apucat să ajungă, au venit direct cei de la SMURD să spele balta de sânge", a continuat el.

Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Sector 3 a mai spus că după ce a luat bătaie a mai fost și certat la spital pentru că nu există specialiști pentru urgența sa:

"Adus cu SMURD-ul la spital, sunt certat că am ajuns unde nu trebuie… că pentru urgenţa mea au nevoie de alţi specialişti pe care spitalul nu îi are.

Acum se ceartă cei de la SMURD cu personalul medical. Cei de la SMURD spun că mă lasă aici, iar cei din spital spun că trebuie să ajung urgent în altă parte.

Până una-alta… Noapte bună, România! Noapte bună, democraţie din Sectorul 3."


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇