Năsui: Unii bugetari de lux au spor de ”suprasolicitare nervoasă și uzura organismului” de peste 3.000 de lei lunar

Năsui: Unii bugetari de lux au spor de ”suprasolicitare nervoasă și uzura organismului” de peste 3.000 de lei lunar

Deputatul USR Claudiu Năsui a semnalat, marți, faptul că unii ”bugetari de lux” au sporuri de peste 3.000 de lei pe lună!

Este vorba despre un spor de suprasolicitare nervoasă și de uzura organismului, în condițiile în care lucrează în Casa Poporului.

Năsui acuză PNL că vrea să creeze privilegii pentru membrii Consiliului ASF: Se introduc diurne pentru cei care au deja salarii de peste 10.000 de euro pe lună

”În timp ce 1 din 3 români din sectorul privat lucrează pe salariul minim, unii bugetari de lux au sporuri de peste 3.000 de lei lunar.

Se știe deja că cine împarte, parte-și face, dar nicăieri nu este acest lucru mai evident ca în parlament.

ADVERTISING

Dacă în alte țări parlamentarii au votat pentru plafonarea sau chiar diminuarea indemnizațiilor și a beneficiilor pe care ei și funcționarii de stat le primesc, în România statul nu știe cum să mai inventeze noi sporuri sau noi diurne plătite, evident, din bugetul statului, adică de contribuabilii români.

Un alt lucru care devine din ce în ce mai evident este cât de ridicole sunt aceste beneficii și sporuri. De exemplu, unii angajați ai senatului primesc spor de suprasolicitare nervoasă și de uzura organismului deoarece lucrează în Casa Poporului. Ca să ne dăm seama efectiv cât de periculoasa este clădirea, aceeași clădire este deschisă vizitelor și este promovată ca obiectiv turistic”, scrie Năsui pe contul său de Facebook, marți dimineața.

ADVERTISING

Năsui (USR): În doar 5 ani, cheltuielile statului cu salariile s-au dublat. PNL a explodat angajările la stat

Unii au spor de 300 de lei, alții de 3.000

Deputatul mai atrage atenția că statul nu evaluează egal ”uzura”. De exemplu, un muncitor necalificat primește sub 300 de lei, iar un secretar general peste 3.000 de lei.

”Un alt lucru ridicol este că statul nu evaluează egal această „uzură”. Astfel că un muncitor necalificat primește un pic sub 300 de lei, în timp ce un secretar general din același departament primește de peste 10 ori mai mult, mai exact 3.030 de lei.

Motivul este vechi de când lumea și l-au aplicat toți cei care s-au perindat pe la putere până acum: fidelizarea aparatului de partid și a pilelor și cunoștințelor intrate pe funcții călduțe la stat”, se mai arată în postarea lui Năsui.

ADVERTISING

Năsui (USR): 3,36 miliarde lei pentru pensii speciale din iulie până în septembrie

”Ușor să dai bani din pix”

În fine, Năsui mai arată că e foarte ușor să dai bani din pix, ”când nu sunt banii tăi”.

”Când ii auzim ca dau miliarde într-o parte sau alta, alea sunt întotdeauna banii noștri. Politicienii sunt generoși cu banii altora. Cei care suportă povara fiscală a acestor măsuri sunt contribuabilii.

Principiul după care se dau aceste sporuri este proximitatea de centrii de putere ai statului. Cu cât o clasă de oameni este mai aproape de politicieni, cu atât primește mai multe beneficii. Toți cei care lucrează în Casa Poporului au, evident, și pensie speciala. Din ce bani? Vă las pe dumneavoastră să ghiciți”, conchide postarea din mediul online.

Iată și salariile și sporurile exacte:

spor de risc
Foto: Facebook/ Claudiu Năsui

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇