Năsui acuză PNL că vrea să creeze privilegii pentru membrii Consiliului ASF: Se introduc diurne pentru cei care au deja salarii de peste 10.000 de euro pe lună

Năsui acuză PNL că vrea să creeze privilegii pentru membrii Consiliului ASF: Se introduc diurne pentru cei care au deja salarii de peste 10.000 de euro pe lună

Deputatul USR Claudiu Năsui i-a reproşat liderului deputaţilor PNL Florin Roman că doreşte, printr-un proiect de lege, să introducă privilegii pentru membrii Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), care deja au salarii de peste 10.000 euro pe lună. Mai exact, este vorba despre introducerea unor diurne şi „decontarea cheltuielilor pentru politrucii care nu au domiciliul în Bucureşti”.

„Încă un privilegiu pus pe ascuns pe ordinea de zi. Se anunţă azi, deodată, şedinţă pentru buget-finanţe şi primul punct pe ordinea de zi ce e? Un proiect semnat doar de domnul Florin Roman, liderul grupului PNL, prin care se introduc noi privilegii pentru membrii Consiliului de Administraţie ASF. Cei care au deja salarii de peste 10.000 de euro pe lună. Se introduc diurne şi decontarea cheltuielilor pentru politrucii care nu au domiciliul în Bucureşti.

ADVERTISING

Care e şmecheria? Dacă declari că nu ai domiciliu în Bucureşti, primeşti diurne suplimentare. E de fapt o mare ipocrizie. Senatori, deputaţi şi alţi demnitari aleşi în Bucureşti îşi mută domiciliul în acte în alt judeţ pentru a beneficia de sume importante în plus. Acum pe final de mandat, parlamentarii sunt neatenţi. Grupurile de interese mizează pe asta pentru a-şi mai trece câteva privilegii”, a scris Claudiu Năsui marţi pe Facebook.

Acesta a adăugat că va avea un amendament pentru eliminarea prevederii.

„Norocul este că eu chiar citesc ce votez şi am văzut acest punct azi dimineaţă când a fost anunţată comisia. Voi avea amendament de eliminare. Vă ţin la curent dacă trece sau nu”, a conchis Năsui.

ADVERTISING

„Membrii Consiliului ASF care nu au domiciliul în Bucureşti beneficiază de decontarea cheltuielilor cu locuinţa de serviciu, cazarea, diurnă şi transport, în condiţiile stabilite prin lege şi prin reglementările proprii”, arată un nou alineat introdus prin proiectul de lege.

https://www.facebook.com/ClaudiuNasuiUSR/videos/795918807908226/

”I-am prins”

Într-o altă postare de pe Facebook, Năsui arată că ”i-a prins” pe liberali, pentru că ei voiau să treacă proiectul ”pe sub radar”.

”Iată cum se susține introducerea unor noi privilegii pentru consiliul ASF. PNL credea că le pot trece pe sub radar dar i-am prins. Așa că acum ne fac socialiști și bolșevici.P e scurt, în plină pandemie, PNL vrea să dea diurne și privilegii suplimentare pentru membrii consiliului ASF, cei care sunt deja bugetari de lux în statul român cu salarii de peste 50.000 de lei pe lună. Proiectul prin care se face asta este semnat de domnul Florin Roman, liderul grupului PNL.

ADVERTISING

A fost introdus în biroul permanent ieri, cu consultare publică până azi. Da, ați citit bine. De ieri până azi. Și tot azi ne trezim cu o ședință de comisie și ghiciți ce proiect e pe ordinea de zi? Fix proiectul PNL cu privilegii noi pentru consiliul ASF. Și tot azi vor să-l treacă și prin plenul camerei.E grabă mare. Toate se fac evident cu votul PSD.

Năsui (USR): În doar 5 ani, cheltuielile statului cu salariile s-au dublat. PNL a explodat angajările la stat

Ce face concret proiectul PNL? Dă alte diurne și beneficii din banii noștri unor bugetari de lux care au deja salarii de peste 50.000 de lei pe lună. Asta era prioritate de trecut pe repede înainte în timp de pandemie.

Dacă vă întrebați cum se justifică aceste privilegii date din banii noștri, ascultați-l cu atenție chiar pe inițiator. Pe scurt, membrii consiliului ASF merită alte diurne și decontări pentru că... eu sunt socialist. Deci să fii împotriva cheltuirii banilor contribuabilului pentru privilegiile bugetarilor de lux înseamnă „socialism”. Vă dați seama ce talmeș balmeș doctrinar e în vechile partide.Ce mai face proiectul acesta în plus? Îngreunează tragerea lor la răspundere, inclusiv penală, iar costurile pentru apărarea lor se vor suporta și ele de ASF. Chiar dacă cineva se va dovedi vinovat de o faptă penală, el va fi apărat din banii publici.

De fiecare dată când se discută scăderea poverii fiscale ni se spune că nu sunt bani. Dar pentru privilegii suplimentare pentru prietenii politicienilor, acolo se găsesc”, a mai scris deputatul USR.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇