Năsui (USR): În doar 5 ani, cheltuielile statului cu salariile s-au dublat. PNL a explodat angajările la stat

Năsui (USR): În doar 5 ani, cheltuielile statului cu salariile s-au dublat. PNL a explodat angajările la stat

Deputatul USR Claudiu Năsui afirmă că în doar cinci ani cheltuielile statului cu salariile s-au dublat.

El subliniază, într-o postare pe Facebook, că ”pentru unii sunt mereu bani, dar pentru alții niciodată”.

”Avem un stat care ne oferă servicii extrem de proaste. Vedem calitatea serviciilor de stat de sănătate, de educație, de infrastructură și chiar de urgență (vezi cazul Caracal). Servicii oferite prost și pe foarte mulți bani.

Dar azi să nu vorbim despre asta. În ultimii 5 ani, statul a reușit să facă un lucru în mod foarte consecvent: să crească pensiile speciale și salariile unora de la stat.

ADVERTISING

Pentru cei apropiați de centrii de putere ai statului au fost mereu suficienți bani. Și pentru schemele de subvenționare ale tuturor grupurilor de interese au fost bani.

Și pentru PNDL au fost bani. Și pentru pensii speciale au fost bani. Pentru tot mai puțin pentru mediul privat. De acolo și PNL și PSD au tot luat”, scrie Năsui pe rețeaua socială.

Deputaul USR mai arată că de fiecare dată când a propus un proiect pentru reducerea impozitării muncii a fost întrebat ”de unde bani?” - întrebare care ”nu se pune niciodată pentru miliardele date pentru diverși șmecherași în agricultură (am învățat tot vocabularul agricol în Parlament pentru că fiecare trage să aibă o schemă de subvenție)”.

ADVERTISING

”Nu se pune niciodată pentru PNDL sau pentru toate noile agenții pe care Parlamentul le mai înființează. Întrebarea se pune doar atunci când vorbim despre mediul privat. Atunci, deodată, e o problemă”, evidențiază parlamentarul.

Angajările la stat au ”explodat”

Năsui mai arată că, de când a preluat mandatul Guvernul Orban, au explodat angajările la stat.

În plus, președintele Klaus Iohannis a promulgat, de curând, două legi, care ”mai cresc încă o tură salariile la stat”.

”Cifrele Eurostat se opresc în 2019, dar nici începutul lui 2020 nu arată prea roz. Noul guvern, care se plângea din Opoziție de lucrul acesta, a făcut fix același lucru. În doar primele luni de când a preluat guvernarea, PNL-ul a explodat angajările la stat: încă 12.300 de angajați noi, asta doar până la final de martie.

ADVERTISING

Mai mult, zilele trecute domnul Iohannis a promulgat două legi care mai cresc încă o tură salariile la stat. Una pentru salariile celor care au acces la informații clasificate, cu creșteri de până la 25%. Alta care devansează termenul de creștere a salariilor pentru câteva categorii de bugetari. Salariile lor trebuia să crească de la anul, dar acum vor crește mai repede”, se mai arată în postare.

În fine, Năsui mai arată că USR s-a opus celor două legi, iar Guvernul Orban nu a atacat niciuna la Curtea Constituțională.

”România nu poate continua așa. Dacă vrem să avem o șansă să trecem prin criza economică cu bine, trebuie să realizăm că statul nu e un sac fără fund. La un moment dat trebuie să ne concentrăm pe a face economia să meargă, nu doar pe cum mai stoarcem niște bani din ea”, conchide postarea.

În doar cinci ani de zile, cheltuielile statului cu salariile s-au dublat.Cum se face că pentru unii sunt mereu bani...

Publicată de Claudiu Nasui pe Luni, 27 iulie 2020

Vezi și:

Năsui (USR) explică de ce a amânat CCR decizia pe impozitarea pensiilor speciale. Are legătură cu alegerile locale

Năsui (USR) dezvăluie că Firea a majorat cheltuielile cu salariile din PMB de aproape 3 ori

Pensiile speciale ne-au costat 4,1 miliarde de lei în 5 luni. Am calculat câte măști, mănuși și tablete se puteau cumpăra în pandemie


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇