Năsui (USR) dezvăluie că Firea a majorat cheltuielile cu salariile din PMB de aproape 3 ori

Năsui (USR) dezvăluie că Firea a majorat cheltuielile cu salariile din PMB de aproape 3 ori

Deputatul Claudiu Năsui, preşedintele USR Bucureşti, afirmă că la Primăria Capitalei cheltuielile salariale aproape s-au triplat în ultimii 4 ani, de când edil este Gabriela Firea.

În 2016 se cheltuiau 581 de milioane de lei pe salarii, iar în 2019 suma a ajuns la 1,5 miliarde de lei.

”Se apropie alegerile locale, așa că să ne uităm mai atent la cheltuielile Primăriei București. În tot statul român, la nivel național și local, cheltuielile au explodat puternic în ultimii ani.

Cheltuielile salariale ale Primăriei București s-au aproape triplat în ultimii 4 ani. Dacă în 2016 se cheltuiau undeva la 581 de milioane de lei pe salarii, în 2019 această sumă s-a mai mult decât dublat (2,6 ori) și a ajuns la 1,5 miliarde de lei. O performanță uimitoare, greu egalabilă pentru orice întreprindere plătitoare de taxe și impozite din mediul privat”, scrie Năsui pe contul său de Facebook.

ADVERTISING

Cheltuielile au crescut cu 49%

Deputatul subliniază că este ”ușor să crești salariile când te finanțezi din taxe și impozite muncite de alții”, iar PMB are un buget ”imens”.

Pentru cine nu știe, Primăria București are un buget imens. În total cheltuielile Primăriei Capitalei au crescut cu 49% față de 2016. Bucureștiul are un buget mai mare chiar decât al majorității ministerelor.

Pentru a urmări aceste cheltuieli, la USR București am lansat platforma locală a Open Budget. O platformă în care fiecare persoană poate vedea absolut toate cheltuielile capitalei și a tuturor instituțiilor din subordine.

ADVERTISING

Pe https://bucuresti.openbudget.ro/ găsim toate cheltuielile făcute de Primăria București, detaliate, pe categorii și urmărite pe toți anii de mandat ai doamnei Firea. Cu câteva click-uri putem vedea pe ce s-au risipit banii noștri în toți acești ani”, se mai arată în postarea parlamentarului USR.

El mai scrie că politicienii ”care au explodat cheltuielile statului vor veni să ne spună că trebuie să strângem cureaua și să creștem taxele”, însă după alegeri.

”Acum e momentul promisiunilor și creșterii cheltuielilor din banii altora.

ADVERTISING

Dacă vrem să oprim delirul exploziei continue de cheltuieli a statului, trebuie să nu mai votăm în continuare vechii politicieni care au dus România în prăpastie”, mai notează Năsui.

https://www.facebook.com/ClaudiuNasuiUSR/posts/3031744826914985

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇