Năsui: Agresiunea pe care a făcut-o Cîţu este în continuare de neînţeles. Nu s-a schimbat ceva dacă am mers la ședința de guvern

Năsui: Agresiunea pe care a făcut-o Cîţu este în continuare de neînţeles. Nu s-a schimbat ceva dacă am mers la ședința de guvern

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a declarat, vineri dimineața, că în continuare nu întelege agresiunea cu care a acționat premierul Florin Cîţu prin demiterea lui Vlad Voiculescu.

„Faptul că ne-am dus la ședința de guvern nu înseamnă că s-a schimbat ceva. Agresiunea pe care a facut-o premierul Florin Cîţu este în continuare de neînţeles, mai ales în contextul în care Vlad Voiculescu începuse lupta cu mafia din sistemul de sănătate de stat. E o mafie puternică si foarte influentă capabilă să facă orice să îşi apere interesele”, a declarat Năsui.

ADVERTISING

Ministrul a susținut că este o ceartă pe reforme, însă fără să precizeze despre ce reforme este vorba.

"Este o ceartă pe reforme si pe capacitatea de a reforma un sistem care de 30 de ani a funcţionat gresit. (...) Florin Cîțu nu are în secunda asta susţinerea noastră. Transparenţa naște scandaluri, deranjează. Lucrul acesta cred că a deranjat și la Vlad Voiculescu (…) Când s-au descoperit acele centre de vaccinare paralele. Dar transparenţa nu e negociabilă.

Acum două zile s-a dat un mesaj, mesajul a fost "atenție ce faceți cu reformele". Am și eu un mesaj: să nu descurajăm. Roma nu a fost construită într-o zi. Reforma nu se face uşor. Mesajul e speranţa", a spus ministrul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat despre oridinul trimis direct la Monitorul Oficial fara aprobare de Andreea Moldovan şi Vlad Voiculescu, Năsui a preferat să dea un răspuns vag.

"Aici eu sunt mai rezervat, pentru că nu cunosc exact legislaţia privind ordinele din Ministerul Sănătății", a punctat el.

De asemenea, ministrul a fost întrebat dacă miniștrii USR PLUS iau în calcul demisia din Guvern dacă Florin Cîțu nu demisionează. „Toate lucrurile astea trebuie stabilite în forurile de conducere statutare ale Alianței USR PLUS, să stabilim un curs care să nu trădeze electoratul nostru”, a spus el.

ADVERTISING

Amintim că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis miercuri din funcție, premierul Florin Cîțu făcând anunțul pe pagina de Facebook a Guvernului.

Din funcție a fost demisă și Andreea Moldovan, secretarul de stat în MS, care a semnat ordinul de modificare a criteriilor de carantinare a localităților, fără a-l informa în prealabil pe premier.

Ulterior, Dan Barna a anunțat că Florin Cîțu nu mai are susținerea USR-PLUS. La rândul său, Cioloș a afirmat că este inacceptabil modul în care a acționat Cîțu.

Citește mai multe despre scandalul iscat în coaliția de guvernare de decizia lui Florin Cîțu de a-i demite pe Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇