Mesajul comisarului european pentru Justiție de la întâlnirea cu Laura Codruța Kovesi și cu cei 22 de procurori europeni

Mesajul comisarului european pentru Justiție de la întâlnirea cu Laura Codruța Kovesi și cu cei 22 de procurori europeni

Reprezentanța Comisiei Europene în România a publicat, duminică, pe Facebook, o fotografie cu comisarul european pentru Justiție, Didier Reynders, și cu șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi.

Poza a fost făcută cu ocazia întâlnirii din această săptămână a oficialului UE cu cei 22 de procurori europeni și cu șefa Parchetului European, în Luxemburg.

„Nu trebuie să uităm niciodată că cetățenii europeni, care sunt și contribuabili europeni, se bazează pe modul în care protejăm bugetul nostru comun", a transmis Didier Reynders.

ADVERTISING

A fost prima întrevedere în această formulă, conform mesajului postat pe Facebook de către reprezentanța Comisiei Europene în România.

Printr-un acord comun din 16 octombrie 2019, Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene au numit-o pe Laura Codruţa Kovesi drept prima şefă a Parchetului European.

Totodată, Consiliul Uniunii Europene, prin decizia din 27 iulie 2020, i-a numit pe primii procurori europeni ai Parchetului European.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Parchetul European este un organ independent al Uniunii însărcinat cu investigarea, urmărirea penală şi trimiterea în judecată a autorilor infracţiunilor care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii (de exemplu, fraudă, corupţie sau fraudă transfrontalieră în materie de TVA care depăşeşte 10 milioane de euro).

În acest scop, Parchetul European desfăşoară investigaţii, efectuează acte de urmărire penală şi exercită acţiunea publică în faţa instanţelor competente din statele membre.

Parchetul European are sediul la Luxemburg. Actualmente, 22 de state membre participă la această cooperare consolidată: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croaţia, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Republica Cehă, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania şi Olanda. 

ADVERTISING

C.P.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇