Mâna dreaptă a lui Iulian Dumitrescu îi ia locul la șefia CJ Prahova. Și-a lăsat familia în Călărași și a fost și el vizat de DNA

Mâna dreaptă a lui Iulian Dumitrescu îi ia locul la șefia CJ Prahova. Și-a lăsat familia în Călărași și a fost și el vizat de DNA

Vicepreşedintele CJ Prahova Dumitru Tudone (PNL) a fost votat, luni, pentru a prelua atribuţiile preşedintelui instituţiei, după ce Iulian Dumitrescu a primit interdicţia de a şi le exercita.

Tudone este un politician loial lui Dumitrescu, el mutându-se din judeţul Călăraşi în Prahova pentru a candida pe listele PNL.

Consiliul Judeţean Prahova a convocat, luni, o şedinţă extraordinară de îndată pentru a stabili care dintre cei doi vicepreşedinţi ai instituţiei - Dumitru Tudone (PNL) şi Cristian Apostol (USR) - va prelua atribuţiile de şef, după ce Iulian Dumitrescu a primit interdicţia de a exercita această funcţie prin ordonanţa emisă de procurorii DNA, care l-au plasat sub control judiciar, pentru luare de mită şi fals în declaraţii.

ADVERTISING

Grupul PNL a propus ca atribuţiile preşedintelui CJ să fie preluate de liberalul Dumitru Tudone, cunoscut drept un apropiat al lui Iulian Dumitrescu şi loial acestuia. Grupul USR l-a propus pe vicepreşedintele USR Cristian Apostol. 

Grupul consilierilor PSD-PPU a anunţat că nu va vota pe niciunul dintre cei doi vicepreşedinţi, liderul de grup Rareş Enescu (PSD) explicând celor doi vicepreşedinţi: ”Nu suntem de acord cu niciunul dintre dvs, pentru că niciunul dintre dvs nu meritaţi să conduceţi destinele acestui judeţ în condiţiile actuale”.

El le-a reproşat liberalilor că Dumitru Tudone nu a dorit ”negocieri” cu PSD, explicând că i-a spus că nu are ”mandat de negociere”. 

ADVERTISING

Consilierul judeţean Mihai Apostolache, reprezentant al Partidului Prahova în Acţiune, care are grup în Consiliul Judeţean, a anunţat că reprezentanţii formaţiunii îl vor vota pe acela dintre vicepreşedinţi care va fi de acord cu unele condiţii. Printre condiţiile enumerate de Mihai Apostolache au fost ”transparentizarea întregii activităţi a Consiliului Judeţean, mai ales în ceea ce priveşte activitatea financiară” a instituţiei, realizarea unui audit extern pentru mandatul 2016-20202 şi pentru actualul mandat şi realizarea unei comparaţii, a unei analize cu privire la modul în care au fost cheltuite de către administraţiile locale fondurile primite de la bugetul Consiliului Judeţean. Ambii vicepreşedinţi au declarat că sunt de acord cu toate condiţiile puse de partidul Prahova în Acţiune.

Votul a fost secret. Unul dintre consilieri, care a participat la şedinţă online, a reclamat că nu i se poate asigura secretul votului, declarând că va ataca rezultatul acestuia la Instituţia Prefectului.

ADVERTISING

Au votat 32 de consilieri, iar 26 de voturi au fost valabil exprimate, şase dintre ele fiind nule.

Dumitru Tudone a primit 19 voturi, acesta fiind numărul minim de care avea nevoie. 

Dumitru Tudone este un apropiat şi loial al lui Iulian Dumitrescu, vechi colaborator al acestuia. Pentru a putea obţine un mandat de consilier judeţean în Prahova, în anul 2020, Tudone, fost secretar general al CJ Călăraşi, şi-a făcut mutaţia în Prahova, lăsându-şi familia în Călăraşi. 

La fel ca Iulian Dumitrescu, Dumitru Tudone este un politician discret, care evită interacţiunea cu presa. El a condus în repetate rânduri şedinţele CJ, în absenţa lui Iulian Dumitrescu, acuzat de către opozanţii politici că ”dă indicaţii” şi conduce instituţia ”prin telefon”. 

La momentul la care şi-a făcut mutaţia în Prahova, pentru a candida pe listele PNL din acest judeţ, Dumitru Tudone era trimis în judecată de DNA într-un dosar care viza retrocedări de terenuri în Călăraşi, el fiind achitat ulterior. 

Recent, Dumitru Tudone a fost acuzat de către deputatul Forţa Dreptei George Ionescu, unul dintre cei mai importanţi foşti lideri din PNL Prahova, că a încercat să influenţeze declaraţiile unor martori dintr-un dosar penal în care procurorii cercetează fraudarea voturilor în comuna Ciorani, cea mai mare localitate rurală din Prahova. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇