Iohannis: Urmează să primim 300 de ventilatoare și o primă tranșă de teste rapide

Iohannis: Urmează să primim 300 de ventilatoare și o primă tranșă de teste rapide

Președintele Klaus Iohannis a susținut, marți, o scurtă declarație de presă de la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a anunțat că România urmează să primească 300 de ventilatoare, dar și o primă tranșă de teste rapide pentru depistarea COVID-19. Țara noastră a comandat 3 milioane de astfel de teste.

De asemenea, președintele a precizat că, în aceste momente, sunt în curs de instalare 500 de concentratoare de oxigen, pentru a mai reduce presiunea pusă de pandemie asupra unităților spitalicești.

Declarația a fost făcută după o discuție cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și premierul interimar Nicolae Ciucă.

ADVERTISING

Iohannis i-a convocat la Cotroceni pe Nicolae Ciucă și Nelu Tătaru

Cei doi au fost convocați în ședință la ora 15:00.

De asemenea, la întrevedere a participat și secretarul de stat în MAI, șeful DSU, Raed Arafat. Cei patru au discutat despre situația din Sănătate și despre campania de vaccinare antiCOVID în România.

SpotMedia.ro a transmis în format LIVE TEXT declarația susținută de președintele Klaus Iohannis:

Am avut o întâlnire cu dl Ciucu, prim-ministru interimar de astăzi, cu ministrul Sănătății și alți specialiști, dl Arafat, dl Gheorghiță, care se ocupă de campania de vaccinare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Este nevoie de o concentrare maximă pe gestionarea pandemiei, chiar dacă am avut alegeri și atenția s-a mutat, timp de câteva zile, pe altceva, pandemia nu a dispărut și chiar dacă avem în continuare un număr relativ limitat de infectări noi, putem să observăm că azi, din păcate, am avut peste 200 de decese.

Record de decese de coronavirus: 213 pacienţi au murit în 24 de ore. În stare gravă, se află alţi 1.276 (Infografice)

Secțiile ATI sunt sub presiune, suntem hotărâți ca aceste chestiuni să fie gestionate în continuare bine până se va forma un nou Guvern și va prelua și va duce mai departe această gestiune.

ADVERTISING

Sunt câteva vești bune în această zonă. Sunt aproximativ 300 de ventilatoare care se livrează în următoarele zile, astfel că se va extinde capacitatea secțiilor de Terapie Intensivă (ATI).

În mai puțin de o săptămână vine prima tranșă din 3 mmilioane de teste rapide comandate și, pentru a veni în sprijinul pacienților cu forme mai grave, sunt în curs de instalare aproximativ 500 de concentratoare de oxigen. Iată: se lucrează, se lucrează rapid, se lucrează pentru a extinde capacitatea spitalelor, pentru a putea primi bolnavii.

Rolul nostru e în continuare să ne protejăm, pe noi și pe ceilalți din jur, pentru a da o șansă personalului medical să se ocupe de pacienții cu probleme dificile.

Voi rămâne conectat cu această zonă, avem pași importanți pentru campania de vaccinare, dar mai multe detalii într-o declarație viitoare.

Vă doresc multă sănătate!

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇