Iohannis: Pandemia nu se va sfârși nici în martie. E nevoie de alegeri

Iohannis: Pandemia nu se va sfârși nici în martie. E nevoie de alegeri

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că e nevoie de alegeri, pentru ca România să aibă un Parlament funcțional, într-o perioadă care se anunță grea. Președintele a precizat că pandemia nu se va termina nici în martie, anul viitor.

„Trebuie să fim cu toții onești față de cetățeni și să spunem lucrurilor pe nume, cu maximă transparență: actuala situație epidemiologică este îngrijorătoare, dar pandemia nu va lua sfârșit – mă tem – nici în ianuarie, nici în februarie sau martie anul viitor, așa cum fals lasă să se înțeleagă cei care susțin amânarea alegerilor”, a spus Iohannis.

ADVERTISING

Președintele afirmă că mandatul Parlamentului se termină în 20 decembrie și, fără alegeri, actualii parlamentari nu vor mai putea vota legi organice.

„Mecanismele democratice ale funcționării unui stat nu trebuie blocate. Un lucru este cert: mandatul Parlamentului se termină în 20 decembrie, după această dată dacă nu ar avea loc alegeri, parlamentarii ar mai putea vota legi simple, nu și legi organice. Vă dați seama că ar fi catastrofal pentru România într-o perioadă care se anunță a fi foarte grea”, a mai spus Iohannis.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Transcriptul integral al conferinței de presă este publicat pe site-ul Administrației Prezidențiale, AICI.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇