Iohannis a avizat cererea de urmărire penală a fostului ministru Costel Alexe - UPDATE

Iohannis a avizat cererea de urmărire penală a fostului ministru Costel Alexe - <span style="color:#ff0000;font-size:100%;">UPDATE</span>

Președintele Klaus Iohannis a avizat, marți, cererea DNA de urmărire penală față de Costel Alexe, fost ministru PNL al Mediului și actual șef al Consiliului Județean Iași.

Alexe este acuzat de luare de mită și instigare la delapidare.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Administrația Prezidențială a anunțat că Iohannis, a transmis, marți, ministrului Justiției, Stelian Ion, cererea de urmărire penală a lui Costel Alexe, în calitate de fost ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor în perioada 4 noiembrie 2019 - 5 noiembrie 2020, amintind acuzațiile care i se aduc fostului ministru.

UPDATE 17:00 - Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cererea de urmărire penală formulată de preşedintele Klaus Iohannis privindu-l pe fostul ministru al Mediului Costel Alexe.

De ce este acuzat Alexe

DNA susține că în perioada martie-aprilie 2020, Alexe ”ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme”.

Procurorii mai spun că cele 22 tone (aproximativ 103.000 lei), ar fi fost primite pe 23 aprilie 2020 și pe 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a sa.

Cum a reacționat fostul ministru

Costel Alexe a transmis, luni, că are ”încredere în justiție” dar a negat acuzațiile.

Am aflat cu surprindere și am luat act de comunicatul Direcției Naționale Anticorupție privind propunerea începerii urmăririi penale îndreptată împotriva mea”, a transmis el.

Alexe a precizat că nu a cerut și nu a luat ”foloase necuvenite cu încălcarea legii”.

Am încredere în actul de justiție și îmi doresc cât mai repede finalizarea acestui demers care va statua exact realitatea: nu am cerut și nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii”, a continuat fostul ministru.

Nu voi face nicio referire publică la această situație în acest moment al demersului judiciar, dar vă asigur că în perioada următoare voi studia acuzațiile care îmi sunt aduse și voi oferi toată cooperarea și transparența mea în fața organelor judiciare”, a încheiat Alexe.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!