DNA cere aviz de urmărire penală față de fostul ministru Costel Alexe. E acuzat că a luat mită 22 de tone de tablă

DNA cere aviz de urmărire penală față de fostul ministru Costel Alexe. E acuzat că a luat mită 22 de tone de tablă

Direcția Națională Anticorupție cere procurorului general să îi solicite președintelui României aviz de urmărire penală față de Costel Alexe, fost ministru PNL al Mediului și actual șef al Consiliului Județean Iași.

El este acuzat de luare de mită și instigare la delapidare.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

În comunicatul DNA nu este precizat numele șefului CJ Iași, dar surse citate de televiziunile de știri au declarat că este vorba despre Costel Alexe.

”Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, în vederea sesizării președintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de o persoană, fost deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru, pentru săvârșirea infracțiunilor de: luare de mită, instigarea la delapidare”, se arată în comunicat.

Ar fi luat mită 22 de tone de tablă

DNA susține că în perioada martie-aprilie 2020, Alexe ”ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme”.

Procurorii mai spun că cele  22 tone (aproximativ 103.000 lei), ar fi fost primite pe 23 aprilie 2020 și pe 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a sa.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖