Prima reacție a lui Costel Alexe, după ce a fost acuzat de DNA că a luat mită tone de tablă

Prima reacție a lui Costel Alexe, după ce a fost acuzat de DNA că a luat mită tone de tablă

Costel Alexe, fost ministru PNL al Mediului și actual șef al Consiliului Județean Iași, a reacționat după ce Direcția Națională Anticorupție a cerut aviz de urmărire penală pe numele său pentru luare de mită și instigarea la delapidare. Alexe spune că are ”încredere în justiție” dar neagă acuzele ce îi sunt aduse.

Am aflat cu surprindere și am luat act de comunicatul Direcției Naționale Anticorupție privind propunerea începerii urmăririi penale îndreptată împotriva mea”, își începe declarația Costel Alexe.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

În acest context, demnitarul susține că nu a cerut și nu a luat ”foloase necuvenite cu încălcarea legii”.

Am încredere în actul de justiție și îmi doresc cât mai repede finalizarea acestui demers care va statua exact realitatea: nu am cerut și nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii”, se arată în declarația de presă transmisă de Alexe.

Nu voi face nicio referire publică la această situație în acest moment al demersului judiciar, dar vă asigur că în perioada următoare voi studia acuzațiile care îmi sunt aduse și voi oferi toată cooperarea și transparența mea în fața organelor judiciare”, se încheie comunicatul.

Ar fi luat mită 22 de tone de tablă

DNA susține că în perioada martie-aprilie 2020,Alexe ”ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme”.

Procurorii mai spun că cele  22 tone (aproximativ 103.000 lei), ar fi fost primite pe 23 aprilie 2020 și pe 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a sa.

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!