Iohannis a acceptat-o pe Ioana Mihăilă ca ministru al Sănătăţii. Va depune jurământul chiar azi

Iohannis a acceptat-o pe Ioana Mihăilă ca ministru al Sănătăţii. Va depune jurământul chiar azi

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a Ioanei Mihăilă în funcţia de ministru al Sănătăţii, iar ceremonia de depunere a jurământului va avea loc chiar miercuri seară, la Palatul Cotroceni.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 21 aprilie 2021, decretul de numire în funcția de membru al Guvernului a doamnei Ioana Mihăilă, ministrul sănătății.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, ora 18:15, la Palatul Cotroceni", anunţă un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Pe de altă parte, Cotroceniul anunţă că președintele va susține şi o declarație de presă, de la ora 19:00.

USR PLUS a venit cu un nume nou la o săptămână după demiterea lui Voiculescu

USR PLUS a propus-o, miercuri la prânz, pe Ioana Mihăilă pentru funcția de ministru al Sănătății. Propunerea a fost înaintată premierului Florin Cîțu.

Imediat după şedinţa de guvern, premierul Florin Cîţu a anunţat că a trimis propunerea de la USR-PLUS pentru Ministerul Sănătăţii, în persoana Ioanei Mihăilă, la preşedintele Klaus Iohannis.

Ce îşi propune Ioana Mihăilă

Ioana Mihăilă a precizat că își propune să rezolve criza sanitară prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor.

„Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic și cunosc îndeaproape care este situația din spitale și cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluții ferme și clare și asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat.

Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătății: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu și a medicinei de familie, precum și alocarea finanțărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esențial al mandatului meu”, a declarat Ioana Mihăilă, potrivit unui comunicat transmis miercuri SpotMedia.ro.

Cine este Ioana Mihăilă

Ioana Mihăilă a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca și este medic primar endocrinolog.

În prezent, ea este secretar de stat în Ministerul Sănătății, fiind numită în această funcție la începutul anului 2021.

Medicul a lucrat până în 2018 în cadrul unei clinici din Oradea, conform prezentării de pe pagina oficială a PLUS. În iunie 2019, Mihăilă a fost aleasă să conducă PLUS Bihor.

Ioana Mihăilă este căsătorită și are doi copii.

Demiterea lui Voiculescu a clătinat coaliția de guvernare

În urma deciziei de revocare a ministrului Sănătății, copreşedintele USR PLUS Dan Barna a anunţat că premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea Alianţei USR-PLUS.

Luni seara, liderii coaliției de guvernare au discutat timp de 4 ore, dar nu au ajuns la nicio înțelegere.

A urmat marți o nouă ședință, la finalul căreia, după 6 ore de discuții, liderii coaliției de guvernare au anunțat că au găsit o soluție la criza politică.

Mai exact, Florin Cîțu a rămas premier acceptat de USR PLUS și s-a semnat un act adițional la acordul de constituire a coaliției. Iată ce prevede actul adițional semnat de liderii coaliției de guvernare (Document)

Iată şi ce alte declaraţii a făcut azi Klaus Iohannis:

Citește și alte declarații făcute de Klaus Iohannis în aceeași conferință de presă:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇