Iohannis anunță pentru azi ceremonie la Cotroceni pentru învestirea noului ministru al Sănătății. Primele declarații despre criza din coaliție

Iohannis anunță pentru azi ceremonie la Cotroceni pentru învestirea noului ministru al Sănătății. Primele declarații despre criza din coaliție

Președintele Klaus Iohannis a făcut, miercuri, primele declarații despre criza din Guvern, declanșată în urmă cu exact o săptămână, când a fost demis de la Ministerul Sănătății Vlad Voiculescu.

Șeful statului a spus că au fost unele ”declarații nefericite” ale membrilor Executivului condus de Florin Cîțu, dar s-a declarat convins că de acum încolo lucrurile vor merge mai bine.

El a dat de înțeles şi că va accepta numirea Ioanei Mihăilă în fruntea Ministerului Sănătății. Propunerea USR PLUS pentru Mihăilă fusese înaintată oficial către Florin Cîțu cu aproximativ 15 minute înainte de declarațiile șefului statului.

ADVERTISING

Iohannis a spus că tocmai fusese informat de incendiul de la Spitalul din Slatina și a subliniat că e nevoie de reforme, subiect pe care a precizat că îl va dezvolta la ceremonia de diseară.

”Semnalul de alarma este clar, e nevoie de reformă, trebuie să intervenim, să facem spitalele mai performante, mai sigure și despre aceste lucruri voi vorbi mai in extenso în această seară, când cred că vom avea ceremonia pentru noul ministru al Sănătății”, a spus șeful statului.

Întrebat despre scandalul din coaliție, el a spus că protocolul este bun și va face lucrurile să meargă mai bine.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Au negociat o formă de înțelegere politică, ce nu taie din atribuțiile nimănui. Este bine, în orice coaliție este bine ca aceste reguli de colaborare să fie bine gândite și bine puse în practică. Eu sunt convins că de acum coaliția va funcționa mai bine”, a mai spus Klaus Iohannis.

USR PLUS a propus-o pe Ioana Mihăilă pentru funcția de ministru al Sănătății. Propunerea a fost înaintată premierului Florin Cîțu.

Demiterea lui Voiculescu a clătinat coaliția de guvernare

În urma deciziei de revocare a ministrului Sănătății, copreşedintele USR PLUS Dan Barna a anunţat că premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea Alianţei USR-PLUS.

ADVERTISING

Luni seara, liderii coaliției de guvernare au discutat timp de 4 ore, dar nu au ajuns la nicio înțelegere.

A urmat marți o nouă ședință, la finalul căreia, după 6 ore de discuții, liderii coaliției de guvernare au anunțat că au găsit o soluție la criza politică.

Mai exact, Florin Cîțu a rămas premier acceptat de USR PLUS și s-a semnat un act adițional la acordul de constituire a coaliției. Iată ce prevede actul adițional semnat de liderii coaliției de guvernare (Document)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇